activex controls will not download and install



Andrew Brill
07-09-2005, 11:04 PM
WinXP SP2 fully updated with all windows update patches. Whenever IE asks
me if I want to install an activex control I click 'install' and nothing
happens.
I've tried the following controls:
Windows Genuine Advantage
http://www.pcpitstop.com/testax.asp
Windows Update

I've tried setting security and privacy to lowest. I've cleared all
internet history, cookies and classes. I've disabled all IE helpers and run
spyware and virus scans. I've reinstalled SP2 and performed an over-the-top
(upgrade) XP install. I've tried as a didfferent user logon and in safe
mode. None of these work leaving the error log viewer showing 'unknown
error'.
I've performed a parallel clean install which I can dual boot to and that
works fine but it'll take me a long while to reinstall all my apps and
settings to it so I'd rather fix my current install. So, does anyone have
any other ideas?

Thanks.

PA Bear
07-09-2005, 11:04 PM
What third-party "security" tools are running in background (e.g.,
anti-virus, firewall, pop-up/ad blocker)?
--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security

Andrew Brill wrote:
> WinXP SP2 fully updated with all windows update patches. Whenever IE asks
> me if I want to install an activex control I click 'install' and nothing
> happens.
> I've tried the following controls:
> Windows Genuine Advantage
> http://www.pcpitstop.com/testax.asp
> Windows Update
>
> I've tried setting security and privacy to lowest. I've cleared all
> internet history, cookies and classes. I've disabled all IE helpers and
> run spyware and virus scans. I've reinstalled SP2 and performed an
> over-the-top (upgrade) XP install. I've tried as a didfferent user logon
> and in safe mode. None of these work leaving the error log viewer
> showing 'unknown error'.
> I've performed a parallel clean install which I can dual boot to and that
> works fine but it'll take me a long while to reinstall all my apps and
> settings to it so I'd rather fix my current install. So, does anyone have
> any other ideas?
>
> Thanks.

Andrew Brill
07-09-2005, 11:04 PM
nod32 virus killer but I have tried disabling it
spybot with it's immunization and ie helper disabled
no firewall, only a hardware router.


"PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
news:uAN0ufkWFHA.3464@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
> What third-party "security" tools are running in background (e.g.,
> anti-virus, firewall, pop-up/ad blocker)?
> --
> ~Robear Dyer (PA Bear)
> MS MVP-Windows (IE/OE) & Security
>
> Andrew Brill wrote:
>> WinXP SP2 fully updated with all windows update patches. Whenever IE
>> asks
>> me if I want to install an activex control I click 'install' and nothing
>> happens.
>> I've tried the following controls:
>> Windows Genuine Advantage
>> http://www.pcpitstop.com/testax.asp
>> Windows Update
>>
>> I've tried setting security and privacy to lowest. I've cleared all
>> internet history, cookies and classes. I've disabled all IE helpers and
>> run spyware and virus scans. I've reinstalled SP2 and performed an
>> over-the-top (upgrade) XP install. I've tried as a didfferent user logon
>> and in safe mode. None of these work leaving the error log viewer
>> showing 'unknown error'.
>> I've performed a parallel clean install which I can dual boot to and that
>> works fine but it'll take me a long while to reinstall all my apps and
>> settings to it so I'd rather fix my current install. So, does anyone
>> have
>> any other ideas?
>>
>> Thanks.
>

PA Bear
07-09-2005, 11:05 PM
Did you have a Norton or McAfee application installed prior to Nod and was
it fully uninstalled before you installed Nod?
--
~PA Bear

Andrew Brill wrote:
> nod32 virus killer but I have tried disabling it
> spybot with it's immunization and ie helper disabled
> no firewall, only a hardware router.
>
>
> "PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
> news:uAN0ufkWFHA.3464@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
> > What third-party "security" tools are running in background (e.g.,
> > anti-virus, firewall, pop-up/ad blocker)?
> > --
> > ~Robear Dyer (PA Bear)
> > MS MVP-Windows (IE/OE) & Security
> >
> > Andrew Brill wrote:
> > > WinXP SP2 fully updated with all windows update patches. Whenever IE
> > > asks
> > > me if I want to install an activex control I click 'install' and
> > > nothing happens.
> > > I've tried the following controls:
> > > Windows Genuine Advantage
> > > http://www.pcpitstop.com/testax.asp
> > > Windows Update
> > >
> > > I've tried setting security and privacy to lowest. I've cleared all
> > > internet history, cookies and classes. I've disabled all IE helpers
> > > and run spyware and virus scans. I've reinstalled SP2 and performed
> > > an over-the-top (upgrade) XP install. I've tried as a didfferent
> > > user logon and in safe mode. None of these work leaving the error
> > > log viewer showing 'unknown error'.
> > > I've performed a parallel clean install which I can dual boot to and
> > > that works fine but it'll take me a long while to reinstall all my
> > > apps and settings to it so I'd rather fix my current install. So,
> > > does anyone have
> > > any other ideas?
> > >
> > > Thanks.

Andrew Brill
07-09-2005, 11:05 PM
I did have mcafee and to be honest it is still installed, although its
service is disabled and it was in fact broken when i tried to switch back
from nod to mcafee a few weeks back. You might be onto something, i saw a
log somewhere that said the last time i installed an activex control was in
march - that's gotta be around the time I put nod on. I'll try uninstalling
both and see if that helps.


"PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
news:%23SnnxRvWFHA.1468@tk2msftngp13.phx.gbl...
> Did you have a Norton or McAfee application installed prior to Nod and was
> it fully uninstalled before you installed Nod?
> --
> ~PA Bear
>
> Andrew Brill wrote:
>> nod32 virus killer but I have tried disabling it
>> spybot with it's immunization and ie helper disabled
>> no firewall, only a hardware router.
>>
>>
>> "PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
>> news:uAN0ufkWFHA.3464@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
>> > What third-party "security" tools are running in background (e.g.,
>> > anti-virus, firewall, pop-up/ad blocker)?
>> > --
>> > ~Robear Dyer (PA Bear)
>> > MS MVP-Windows (IE/OE) & Security
>> >
>> > Andrew Brill wrote:
>> > > WinXP SP2 fully updated with all windows update patches. Whenever IE
>> > > asks
>> > > me if I want to install an activex control I click 'install' and
>> > > nothing happens.
>> > > I've tried the following controls:
>> > > Windows Genuine Advantage
>> > > http://www.pcpitstop.com/testax.asp
>> > > Windows Update
>> > >
>> > > I've tried setting security and privacy to lowest. I've cleared all
>> > > internet history, cookies and classes. I've disabled all IE helpers
>> > > and run spyware and virus scans. I've reinstalled SP2 and performed
>> > > an over-the-top (upgrade) XP install. I've tried as a didfferent
>> > > user logon and in safe mode. None of these work leaving the error
>> > > log viewer showing 'unknown error'.
>> > > I've performed a parallel clean install which I can dual boot to and
>> > > that works fine but it'll take me a long while to reinstall all my
>> > > apps and settings to it so I'd rather fix my current install. So,
>> > > does anyone have
>> > > any other ideas?
>> > >
>> > > Thanks.
>

Andrew Brill
07-09-2005, 11:05 PM
Thankyou very much! I uninstalled Mcafee and Nod and it works now. I'll
just put one of them on this time.


"Andrew Brill" <dragon@ReplyToNewsgroup.dragon2000.co.uk> wrote in message
news:Obgb%23cvWFHA.1508@tk2msftngp13.phx.gbl...
>I did have mcafee and to be honest it is still installed, although its
>service is disabled and it was in fact broken when i tried to switch back
>from nod to mcafee a few weeks back. You might be onto something, i saw a
>log somewhere that said the last time i installed an activex control was in
>march - that's gotta be around the time I put nod on. I'll try
>uninstalling both and see if that helps.
>
>
> "PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
> news:%23SnnxRvWFHA.1468@tk2msftngp13.phx.gbl...
>> Did you have a Norton or McAfee application installed prior to Nod and
>> was it fully uninstalled before you installed Nod?
>> --
>> ~PA Bear
>>
>> Andrew Brill wrote:
>>> nod32 virus killer but I have tried disabling it
>>> spybot with it's immunization and ie helper disabled
>>> no firewall, only a hardware router.
>>>
>>>
>>> "PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
>>> news:uAN0ufkWFHA.3464@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
>>> > What third-party "security" tools are running in background (e.g.,
>>> > anti-virus, firewall, pop-up/ad blocker)?
>>> > --
>>> > ~Robear Dyer (PA Bear)
>>> > MS MVP-Windows (IE/OE) & Security
>>> >
>>> > Andrew Brill wrote:
>>> > > WinXP SP2 fully updated with all windows update patches. Whenever
>>> > > IE
>>> > > asks
>>> > > me if I want to install an activex control I click 'install' and
>>> > > nothing happens.
>>> > > I've tried the following controls:
>>> > > Windows Genuine Advantage
>>> > > http://www.pcpitstop.com/testax.asp
>>> > > Windows Update
>>> > >
>>> > > I've tried setting security and privacy to lowest. I've cleared all
>>> > > internet history, cookies and classes. I've disabled all IE helpers
>>> > > and run spyware and virus scans. I've reinstalled SP2 and performed
>>> > > an over-the-top (upgrade) XP install. I've tried as a didfferent
>>> > > user logon and in safe mode. None of these work leaving the error
>>> > > log viewer showing 'unknown error'.
>>> > > I've performed a parallel clean install which I can dual boot to and
>>> > > that works fine but it'll take me a long while to reinstall all my
>>> > > apps and settings to it so I'd rather fix my current install. So,
>>> > > does anyone have
>>> > > any other ideas?
>>> > >
>>> > > Thanks.
>>
>
>

PA Bear
07-09-2005, 11:05 PM
YW. No doubt McAfee's Script Blocker was interfering here.
--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-Windows (IE/OE) & Security

Andrew Brill wrote:
> Thankyou very much! I uninstalled Mcafee and Nod and it works now. I'll
> just put one of them on this time.
>
>
> "Andrew Brill" <dragon@ReplyToNewsgroup.dragon2000.co.uk> wrote in message
> news:Obgb%23cvWFHA.1508@tk2msftngp13.phx.gbl...
> > I did have mcafee and to be honest it is still installed, although its
> > service is disabled and it was in fact broken when i tried to switch
> > back from nod to mcafee a few weeks back. You might be onto something,
> > i saw a log somewhere that said the last time i installed an activex
> > control was in march - that's gotta be around the time I put nod on.
> > I'll try uninstalling both and see if that helps.
> >
> >
> > "PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
> > news:%23SnnxRvWFHA.1468@tk2msftngp13.phx.gbl...
> > > Did you have a Norton or McAfee application installed prior to Nod and
> > > was it fully uninstalled before you installed Nod?
> > > --
> > > ~PA Bear
> > >
> > > Andrew Brill wrote:
> > > > nod32 virus killer but I have tried disabling it
> > > > spybot with it's immunization and ie helper disabled
> > > > no firewall, only a hardware router.
> > > >
> > > >
> > > > "PA Bear" <PABearMVP@gmail.com> wrote in message
> > > > news:uAN0ufkWFHA.3464@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
> > > > > What third-party "security" tools are running in background (e.g.,
> > > > > anti-virus, firewall, pop-up/ad blocker)?
> > > > > --
> > > > > ~Robear Dyer (PA Bear)
> > > > > MS MVP-Windows (IE/OE) & Security
> > > > >
> > > > > Andrew Brill wrote:
> > > > > > WinXP SP2 fully updated with all windows update patches.
> > > > > > Whenever IE
> > > > > > asks
> > > > > > me if I want to install an activex control I click 'install' and
> > > > > > nothing happens.
> > > > > > I've tried the following controls:
> > > > > > Windows Genuine Advantage
> > > > > > http://www.pcpitstop.com/testax.asp
> > > > > > Windows Update
> > > > > >
> > > > > > I've tried setting security and privacy to lowest. I've
> > > > > > cleared all internet history, cookies and classes. I've
> > > > > > disabled all IE helpers and run spyware and virus scans. I've
> > > > > > reinstalled SP2 and performed an over-the-top (upgrade) XP
> > > > > > install. I've tried as a didfferent user logon and in safe
> > > > > > mode. None of these work leaving the error log viewer showing
> > > > > > 'unknown error'. I've performed a parallel clean install which I
> > > > > > can dual boot
> > > > > > to and that works fine but it'll take me a long while to
> > > > > > reinstall all my apps and settings to it so I'd rather fix my
> > > > > > current install. So, does anyone have
> > > > > > any other ideas?
> > > > > >
> > > > > > Thanks.


activex controls will not download and install