audio playback stutter



mr.bungle
07-09-2005, 09:53 PM
Recently re-built my laptap, and since then experience a very slight
stutter (approx every 30-40 seconds) when playing mp3's or audio cd's. I've
tried both Windows Media Player & Winamp, but it happens with both.

This didn't happen prior to my rebuild, and I'm not running anything major
at the same time. I'm running WinXP with SP2 (as I was before), and the
processor is a Pentium4 2.8 GHz with 512Mb RAM.

Anyone have any ideas?

mrb.

theplectrum
07-09-2005, 09:53 PM
"mr.bungle" <bungle@bungle.com> wrote in message
news:Xns9659C6A24A6F3bunglebunglecom@140.99.99.130...
> Recently re-built my laptap, and since then experience a very slight
> stutter (approx every 30-40 seconds) when playing mp3's or audio cd's.
> I've
> tried both Windows Media Player & Winamp, but it happens with both.
>
> This didn't happen prior to my rebuild, and I'm not running anything major
> at the same time. I'm running WinXP with SP2 (as I was before), and the
> processor is a Pentium4 2.8 GHz with 512Mb RAM.
>
> Anyone have any ideas?
>
> mrb.

What other programmes do you have running in the background ? Eliminate some
of them with msconfig. (Start > Run > type msconfig > OK > Start up and weed
em out). These sites can help you :

http://www.sysinfo.org/startupinfo.html

http://ww2.whidbey.net/djdenham/Uncheck.htm

http://www.3feetunder.com/krick/startup/list.html

Try reducing the harware acceleration for your sound card.

Cheers,
Jerry


audio playback stutter