Games won't Install :(



BPyser1
07-09-2005, 09:41 PM
I'm trying to install Pharaoh on my Windows XP SP2 system. When I run
the autorun and click install, it goes to the "install shield wizard
screen", but only reaches 92% before it closes and no setup screen
shows up at all. Can someone help me fix this problem, Thanks :D
On my dad's computer, the same thing happens only it closes at 99%.
BTW, this also happens on my other City Building Series Games (by
Impressions Games, Sierra) including Caesar III.

Here's a screenie of the problem:
http://img.photobucket.com/albums/1003/BPyser1/Sierra.jpg

Here are the stats of my computer...

Processor: AMD Duron(tm) Processor, MMX, 3D Now, ~750 MHz
Operating System: Windows XP SP2 Professional Edition
Memory: 192 RAM
Computer: Compaq
Graphics Card: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400, 64 MB
Resolution: 1024 X 768
Free Space Available: 3.36 GB

I have the latest drivers updated and installed. I've also tried the
compatibility wizard (and thousands of other things) with no success.


--
BPyser1Posted from http://www.pcreview.co.uk/ newsgroup access

Jimmy S.
07-09-2005, 09:41 PM
Hi BPyser,

"BPyser1" <BPyser1.1rguwy@> wrote in message news:2dadnQPJAcMtClnfRVn_vg@giganews.com...
|
| I'm trying to install Pharaoh on my Windows XP SP2 system. When I run
| the autorun and click install, it goes to the "install shield wizard
| screen", but only reaches 92% before it closes and no setup screen
| shows up at all. Can someone help me fix this problem, Thanks :D
| On my dad's computer, the same thing happens only it closes at 99%.
| BTW, this also happens on my other City Building Series Games (by
| Impressions Games, Sierra) including Caesar III.
|
| Here's a screenie of the problem:
| http://img.photobucket.com/albums/1003/BPyser1/Sierra.jpg
|
| Here are the stats of my computer...
|
| Processor: AMD Duron(tm) Processor, MMX, 3D Now, ~750 MHz
| Operating System: Windows XP SP2 Professional Edition
| Memory: 192 RAM
| Computer: Compaq
| Graphics Card: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400, 64 MB
| Resolution: 1024 X 768
| Free Space Available: 3.36 GB
|
| I have the latest drivers updated and installed. I've also tried the
| compatibility wizard (and thousands of other things) with no success.
|
|
| --
| BPyser1Posted from http://www.pcreview.co.uk/ newsgroup access
|

Let's try a couple of things to get that working for you again:

1. Startup your system in SAFE MODE by pressing F8 repeatedly
while your system is booting up after you've shut down your system

2. Log in with an account you've created as a "Computer Administrator"
account that you'll use to play the game, but don't use a Limited account.

--
Cheers, Windows XP MVP Shell / User
Jimmy S. http://mvp.support.microsoft.com

Game FAQs: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=FH;[LN];gms
Visit my Zone.com / Gaming Helpsite: http://nibblesnbits.tk or Call / Contact
MS Support at: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=sz;en-us;top
My advice is donated "AS IS" without warranty; nor do I confer any rights.
_________________________________________________________

BPyser1
07-09-2005, 09:41 PM
I fixed it!!!! Thanks a bunch!!!
It turns out the directory of my Temp file was too large so I went
to...
My Computer/Properties/Advanced/Enviornment Variables/...
then I changed the directories of the temp and tmp items to C:\temp...
I then opened up the setup and IT WORKED!!!


--
BPyser1Posted from http://www.pcreview.co.uk/ newsgroup access

Jimmy S.
07-09-2005, 09:41 PM
Sweet! Glad that's working for you. :-)

Cheers,
Jimmy.

"BPyser1" <BPyser1.1rj9q0@> wrote in message news:-YmdnSJu48mi0lvfRVn_vg@giganews.com...
|
| I fixed it!!!! Thanks a bunch!!!
| It turns out the directory of my Temp file was too large so I went
| to...
| My Computer/Properties/Advanced/Enviornment Variables/...
| then I changed the directories of the temp and tmp items to C:\temp...
| I then opened up the setup and IT WORKED!!!
|
|
| --
| BPyser1Posted from http://www.pcreview.co.uk/ newsgroup access
|


Games won't Install :(