RE: Mapped drives not connecting



Fan
07-10-2005, 01:52 AM
start mapping drives and when you are prompted for the username and password,
check the box "remember password" and make sure that another option in the
"map network drive" which is "connect on logon" is also checked - hope it
helps. i did this on an xp machine connection to windows nt server.

"Paul Jones" wrote:

> This seems to be a fairly common problem but I haven't seen any solutions. I
> have some mapped drives on an XP machines to a windows 2k professional
> machine and when I boot they show in "my computer" as disconnected so I have
> to double click and it shows the \\server name\username and asks for
> password. I enter the password and the drives stayed mapped until I reboot. I
> saw on another site that there was a problem with the password being saved
> but its link to the solution on microsoft is gone so I am not sure what the
> solution is. Any suggestions?
>
> Paul

Paul Jones
07-10-2005, 01:52 AM
The "remember password" check box is not available with xp home , just
reconnect at login which doesn't work. If I select "connect as differenet
user" and put in the same username and password that I logged into my machine
with then reconnecting works for me so its at least a doable workaround.

"Fan" wrote:

> start mapping drives and when you are prompted for the username and password,
> check the box "remember password" and make sure that another option in the
> "map network drive" which is "connect on logon" is also checked - hope it
> helps. i did this on an xp machine connection to windows nt server.
>
> "Paul Jones" wrote:
>
> > This seems to be a fairly common problem but I haven't seen any solutions. I
> > have some mapped drives on an XP machines to a windows 2k professional
> > machine and when I boot they show in "my computer" as disconnected so I have
> > to double click and it shows the \\server name\username and asks for
> > password. I enter the password and the drives stayed mapped until I reboot. I
> > saw on another site that there was a problem with the password being saved
> > but its link to the solution on microsoft is gone so I am not sure what the
> > solution is. Any suggestions?
> >
> > Paul


RE: Mapped drives not connecting