Hard disk problem



Paul
07-10-2005, 02:45 AM
A few day ago I done a clean installation of Win Xp pro plus SP2 (I was
using Win2k). I have 3 hard disks:
disk1 - Seagate 40Gb (boot disk) (2 partitions of 20Gb)
disk2 - Maxtor 80Gb ( 4 partitions of 20Gb)
disk 3 - Maxtor 200Gb ( 3 partitions of 60Gb plus 1 partition of 20Gb)

I am using the Maxtor utility Maxblast V4 and Maxtor 'Big disk enabler' to
overcome the problems of the large disk size with my bios etc. (this is the
same setup as I had with Win2k).
When I start Win xp from cold it reports disk2 as a single disk but
unformatted (unusable) - if I then carry out a restart from the shut down
menu it then shows disk 2 correctly formatted, partitioned and usable. I
cane carry out as many soft restarts as I want and disk 2 is ok but as soon
as I shut down and then start up again, disk 2 is shown unformatted.

Any ideas?

Thanks, Paul

Jason
07-10-2005, 02:45 AM
You should not need Maxblast V4 and Maxtor 'Big disk enabler' in XP SP2 that
proplom was fixed

"Paul" wrote:

> A few day ago I done a clean installation of Win Xp pro plus SP2 (I was
> using Win2k). I have 3 hard disks:
> disk1 - Seagate 40Gb (boot disk) (2 partitions of 20Gb)
> disk2 - Maxtor 80Gb ( 4 partitions of 20Gb)
> disk 3 - Maxtor 200Gb ( 3 partitions of 60Gb plus 1 partition of 20Gb)
>
> I am using the Maxtor utility Maxblast V4 and Maxtor 'Big disk enabler' to
> overcome the problems of the large disk size with my bios etc. (this is the
> same setup as I had with Win2k).
> When I start Win xp from cold it reports disk2 as a single disk but
> unformatted (unusable) - if I then carry out a restart from the shut down
> menu it then shows disk 2 correctly formatted, partitioned and usable. I
> cane carry out as many soft restarts as I want and disk 2 is ok but as soon
> as I shut down and then start up again, disk 2 is shown unformatted.
>
> Any ideas?
>
> Thanks, Paul
>
>
>

07-10-2005, 02:45 AM
--
You may want to test by booting with a floppy and | fdisk | partition |
format | reinstall XP without the Maxtor and let XP install and format all
partitions.

You will find much more info at:
http://mvp.support.microsoft.com/
=======================================
Regards,
Gary 'Doc' Adams
Louisiana @ 314.479.8201
LsuEdu @ msn.com
http://military.accaw.org
~ Read to Learn - Write to Think ~
=======================================

"Paul" <paul@hotmail.com> wrote in message
news:eXWdfU6XFHA.1384@TK2MSFTNGP09.phx.gbl...
>A few day ago I done a clean installation of Win Xp pro plus SP2 (I was
>using Win2k). I have 3 hard disks:
> disk1 - Seagate 40Gb (boot disk) (2 partitions of 20Gb)
> disk2 - Maxtor 80Gb ( 4 partitions of 20Gb)
> disk 3 - Maxtor 200Gb ( 3 partitions of 60Gb plus 1 partition of 20Gb)
>
> I am using the Maxtor utility Maxblast V4 and Maxtor 'Big disk enabler' to
> overcome the problems of the large disk size with my bios etc. (this is
> the same setup as I had with Win2k).
> When I start Win xp from cold it reports disk2 as a single disk but
> unformatted (unusable) - if I then carry out a restart from the shut down
> menu it then shows disk 2 correctly formatted, partitioned and usable. I
> cane carry out as many soft restarts as I want and disk 2 is ok but as
> soon as I shut down and then start up again, disk 2 is shown unformatted.
>
> Any ideas?
>
> Thanks, Paul
>
>


Hard disk problem