harddrive idle



Break4me
07-10-2005, 02:43 AM
I've been having a problem with my harddrive going into idle and locks up my
system.
heres a copy/paste from Event Viewer

Event Type: Error
Event Source: atapi
Event Category: None
Event ID: 9
Date: 7/9/2005
Time: 7:00:35 AM
User: N/A
Computer: PANDA
Description:
The device, \Device\Ide\IdePort0, did not respond within the timeout period.

For more information, see Help and Support Center at
http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
0040: 00 20 0a 12 40 03 20 40 . ..@. @
0048: 00 10 00 00 0a 00 00 00 ........
0050: 00 00 00 00 30 9d e8 86 ....0è†
0058: 00 00 00 00 90 a2 4f 85 ....¢O…
0060: 02 00 00 00 3f 27 60 00 ....?'`.
0068: 28 00 00 60 27 3f 00 00 (..`'?..
0070: 08 00 00 00 00 00 00 00 ........

Ramesh, MS-MVP
07-10-2005, 02:43 AM
Might be a h/w problem.

How to troubleshoot Event 9 and Event 11 error messages:
http://support.microsoft.com/?kbid=154690

--
Ramesh, Windows XP MVP
http://windowsxp.mvps.org


"Break4me" <Break4me@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:DB2A8D90-0124-42F0-A98C-F912116B6137@microsoft.com...
> I've been having a problem with my harddrive going into idle and locks up
> my
> system.
> heres a copy/paste from Event Viewer
>
> Event Type: Error
> Event Source: atapi
> Event Category: None
> Event ID: 9
> Date: 7/9/2005
> Time: 7:00:35 AM
> User: N/A
> Computer: PANDA
> Description:
> The device, \Device\Ide\IdePort0, did not respond within the timeout
> period.
>
> For more information, see Help and Support Center at
> http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
> Data:
> 0000: 0f 00 50 00 01 00 a4 00 ..P...¤.
> 0008: 00 00 00 00 09 00 04 c0 .......À
> 0010: 00 01 00 00 00 00 00 00 ........
> 0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0028: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
> 0030: 00 00 00 00 07 00 00 00 ........
> 0038: 40 00 00 0e 00 00 00 00 @.......
> 0040: 00 20 0a 12 40 03 20 40 . ..@. @
> 0048: 00 10 00 00 0a 00 00 00 ........
> 0050: 00 00 00 00 30 9d e8 86 ....0è†
> 0058: 00 00 00 00 90 a2 4f 85 ....¢O…
> 0060: 02 00 00 00 3f 27 60 00 ....?'`.
> 0068: 28 00 00 60 27 3f 00 00 (..`'?..
> 0070: 08 00 00 00 00 00 00 00 ........
>

Treeman
07-10-2005, 02:43 AM
Break4me,
I believe by the Event Source: atapi; it well may be a problem with
your optical drive not being recognized and timing out. Check here;
'ATA/ATAPI Devices in Windows XP'
(http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/IDE-DMA.mspx)
Best,
Treeman


--
Treeman


------------------------------------------------------------------------
Treeman's Profile: http://www.msusenet.com/member.php?userid=1260
View this thread: http://www.msusenet.com/t-1870597888

Break4me
07-10-2005, 02:43 AM
This has been an odd problem as I've had it before but was fixed be avoiding
specific Video card drivers. It only happens during game play and it doesn't
seem to cater towards any one in specific. For the longest time the problem
never came back (thinking that it was a problem that ATI fixed with their
drivers) but now it just started up a few days ago. No changes to drivers
were done. only thing that I do is update spyware protection, run chkdsk /f ,
defrag and windows update.
I'm wondering if winXPsp2 doesn't like the fact that it's a 250gig hard drive


harddrive idle