Lost XP Pro functions.



1946
07-10-2005, 02:34 AM
Hello;
I have XP pro installed on my computer. Some how I picked up am
apparent virus. When I finally got to the root of the dog it had
destroyed files in my Help nad Support as well as my system restore. I
have tried to find them but when I hit System restore the only thing
that happens is the window opens up with a larger white screen with a
blue border on top that says system restore and that's it it just sits
there. WHen I try to do a search I click on search the little dog walks
out on the search screen and sits there and wags its tail and thats it.
I tried to do an re-install but the message comes back that it can't
re-install because of the service pack 2 is installed. My questions are
as follows

1) If I delete service pack 2 update could I then do re-install. ?

2) If I bought another XP Pro with all the proper EULA and COD's off
ebay would I have to delete XP altogether or could I install over the
existing installation. ?

I have been scouring the internet XP forums for about a month now and
at my wits end.
If there is a simpler fix I would love to hear from someone.

Thanks

DaVid


--
1946

Mark L. Ferguson
07-10-2005, 02:35 AM
Try a Repair setup.

If you run an XP "Upgrade"setup, from the original, or "Gold" version of the setup CD, and you have SP2 installed, it might go into
a setup loop, and you could lose your install. Uninstall SP2, BEFORE you Upgrade setup from CD (that lacks sp2 on it.)

875350 - How to remove Windows XP Service Pack 2 from your computer: http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=875350

How to Perform a Windows XP Repair Install: http://michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm



--
Mark L. Ferguson
FAQ for Windows Antispy http://www.geocities.com/marfer_mvp/FAQ_MSantispy.htm
"1946" <1946.1rd11s@pcbanter.net> wrote in message news:1946.1rd11s@pcbanter.net...
>
> Hello;
> I have XP pro installed on my computer. Some how I picked up am
> apparent virus. When I finally got to the root of the dog it had
> destroyed files in my Help nad Support as well as my system restore. I
> have tried to find them but when I hit System restore the only thing
> that happens is the window opens up with a larger white screen with a
> blue border on top that says system restore and that's it it just sits
> there. WHen I try to do a search I click on search the little dog walks
> out on the search screen and sits there and wags its tail and thats it.
> I tried to do an re-install but the message comes back that it can't
> re-install because of the service pack 2 is installed. My questions are
> as follows
>
> 1) If I delete service pack 2 update could I then do re-install. ?
>
> 2) If I bought another XP Pro with all the proper EULA and COD's off
> ebay would I have to delete XP altogether or could I install over the
> existing installation. ?
>
> I have been scouring the internet XP forums for about a month now and
> at my wits end.
> If there is a simpler fix I would love to hear from someone.
>
> Thanks
>
> DaVid
>
>
> --
> 1946


Lost XP Pro functions.