RE: Screensaver not working



Jon11a
07-10-2005, 02:31 AM
I am also having the same problem!
I have searched everywhere on the net but can't find a soloution.
I have a fresh install of Win XP Pro SP2 and all available updates. Checked
registry settings and running applications but nothing seems to be set
incorrectly. Incidently, my other PC is also running Win XP Pro and has the
same problem.
Microsoft KB is no use, the articles they do have on this don't apply to me.
If anyone finds a solution, I would be very gratefull to know what it is!!

Cheers!!
Jon.

"bariki" wrote:

> Paul,
>
> Ditto here. I am having the same problem with a new fresh install of
> XPPRO/WithSP2 on a new machine. I cannot get any of the standard
> screensavers to activate. Have tried various settings, preview works but not
> the actual screensaver.
>
> I am using a Radeon ATI9550 card. Card is functioning perfectly. Only
> problem is no screensaver. Any luck fixing yours?
>
> Barry
>
> "PaulC" wrote:
>
> > Keith
> > I am having the same problem with xp pro sp2. If you find any solution to
> > this problem please inform me so I can fix also.
> >
> > Thanks
> >
> > Paul C
> >
> >
> > "Keith" wrote:
> >
> > > I reinstalled windows xp and installed service pack 2 before all other
> > > programmes.
> > > Now i cant get the screensaver to work, its all set up and the password box
> > > unchecked.
> > > It will work if i click preview.
> > > Will service pack 2 cause this
> > > I am running a Dell Dimension 8300
> > > Anyone any idea what to try to get it to work
> > > Thanks
> > > Keith
> > >
> > >
> > >
> > >

TaurArian
07-10-2005, 02:31 AM
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;326719
Screen Saver May Not Start in Windows XP

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_s.htm#ss
Troubleshooting Screen Saver Issues in XP

Posting from another user by the name of David:
”I figured out what the problem is. It's the Microsoft Wireless Mouse. If I switch
the mouse to one with a tail the screensaver works.”
then David posted again
”I got a fix. I changed to connection to the computer using the USB to PS2 adapter
that came with the mouse. Now I get the screensaver. I would be interested to find
out why this works.”

Jon11a wrote:
> I am also having the same problem!
> I have searched everywhere on the net but can't find a soloution.
> I have a fresh install of Win XP Pro SP2 and all available updates.
> Checked registry settings and running applications but nothing seems
> to be set incorrectly. Incidently, my other PC is also running Win
> XP Pro and has the same problem.
> Microsoft KB is no use, the articles they do have on this don't apply
> to me. If anyone finds a solution, I would be very gratefull to know
> what it is!!
>
> Cheers!!
> Jon.
>
> "bariki" wrote:
>
>> Paul,
>>
>> Ditto here. I am having the same problem with a new fresh install of
>> XPPRO/WithSP2 on a new machine. I cannot get any of the standard
>> screensavers to activate. Have tried various settings, preview
>> works but not the actual screensaver.
>>
>> I am using a Radeon ATI9550 card. Card is functioning perfectly.
>> Only problem is no screensaver. Any luck fixing yours?
>>
>> Barry
>>
>> "PaulC" wrote:
>>
>>> Keith
>>> I am having the same problem with xp pro sp2. If you find any
>>> solution to this problem please inform me so I can fix also.
>>>
>>> Thanks
>>>
>>> Paul C
>>>
>>>
>>> "Keith" wrote:
>>>
>>>> I reinstalled windows xp and installed service pack 2 before all
>>>> other programmes.
>>>> Now i cant get the screensaver to work, its all set up and the
>>>> password box unchecked.
>>>> It will work if i click preview.
>>>> Will service pack 2 cause this
>>>> I am running a Dell Dimension 8300
>>>> Anyone any idea what to try to get it to work
>>>> Thanks
>>>> Keith

Jon11a
07-10-2005, 02:32 AM
Hi TaurArian,
Many thanks for trying but have tried those suggestions already and still no
joy.
The Microsoft suggestion, article 326719, does not apply to me as it states:

"Your screen saver may not start if *ALL* the following conditions exist:
• The Human Interface Device Access service is running.
• An administrator logs on first and the *screen saver is automatically
started one time*. The administrator logs off and a non-administrator user
logs on to the same computer."

The screen saver never comes on at all, never mind once under the admin login.

It states that "This problem was first corrected in Windows XP Service Pack
1." I have SP2 installed so don't think this is the same problem.

The second suggestion is to check registry settings. Have already checked
these, ScreenSaverActive is set to 1,
ScreenSaverIsSecure - either 1 or 0 changes nothing,
Screensaver.exe points to a valid scr file.

The last suggesetion about changing to a a PS2 mouse I have looked into
also. Have swapped my regular (corded) USB mouse for an old PS2 mouse as
well as trying my existing USB one with an adaptor. Have tried neither on my
Laptop just relying on the touchpad. Updated drivers for all but still no
joy.

So, I'm still stuck!!
I do mean thanks though for taking the time to try and help though. It is
apreciated!! The problem is driving me up the wall, just can't seem to find
a soloution. Makes it all the more annoying as I work as an IT Support guy.
Just releived that none of the people I support have come to me with the
problem so far as I wouldnt know what to do!!

Whoever manages to work out whats up, I'll buy you a pint!!
Cheers!
Jon.


RE: Screensaver not working