weird problem at boot up



Dragonfodder
07-10-2005, 01:30 AM
I have xp pro AMD64 3000+ 120 gig Seagate SATA drive, NVIDIA 5500, 512 Meg
ram. At boot up, just as it gets to the windows screen (one with the moving
bar), my hard drive grinds for 5 - minutes then goes to the log on screen
and all is well. Every once in a while, it does this and it wants to do a
chkdsk and when it does, it says that the pagefile.sys is truncated. It
then grinds for 5 - 8 min and goes to log in screen and all is well. I
tried to do a console recovery with the xp pro CD but when I type the r for
console recovery, it grinds for 5 - 8 min and then dies... Hope someone can
tell me what to do here, I am pretty frustrated. I tried to delete the
pagefile.sys. Thought I had but after 3 good boots, back to my problem.
The last time it did a chkdsk it said something about pagefile.sys first
allocation ???? not valid.. didn't see it before screen changed... Hope
someone can help...

John

Cari \(MS-MVP\)
07-10-2005, 01:30 AM
Download the utilities file from Seagate and check the status of the hard
drive. It definitely sounds like it is failing.
--
Cari (MS-MVP)
Printing & Imaging



"Dragonfodder" <commojohn@braenotmarnet.com> wrote in message
news:eRRB4TsdFHA.3620@TK2MSFTNGP09.phx.gbl...
>I have xp pro AMD64 3000+ 120 gig Seagate SATA drive, NVIDIA 5500, 512 Meg
>ram. At boot up, just as it gets to the windows screen (one with the
>moving bar), my hard drive grinds for 5 - minutes then goes to the log on
>screen and all is well. Every once in a while, it does this and it wants
>to do a chkdsk and when it does, it says that the pagefile.sys is
>truncated. It then grinds for 5 - 8 min and goes to log in screen and all
>is well. I tried to do a console recovery with the xp pro CD but when I
>type the r for console recovery, it grinds for 5 - 8 min and then dies...
>Hope someone can tell me what to do here, I am pretty frustrated. I tried
>to delete the pagefile.sys. Thought I had but after 3 good boots, back to
>my problem. The last time it did a chkdsk it said something about
>pagefile.sys first allocation ???? not valid.. didn't see it before screen
>changed... Hope someone can help...
>
> John
>
>

Dragonfodder
07-10-2005, 01:31 AM
I downloaded the tools from seagate and it passes all tests with flying
colors. I ran it several times. If I leave my computer on, there is never
a problem. The problem is only at boot up. And it seems that it always
involves the pagefile.sys.

John N.
"Cari (MS-MVP)" <Newsgroups1@coribright.com> wrote in message
news:eaGUYmsdFHA.796@TK2MSFTNGP09.phx.gbl...
> Download the utilities file from Seagate and check the status of the hard
> drive. It definitely sounds like it is failing.
> --
> Cari (MS-MVP)
> Printing & Imaging
>
>
>
> "Dragonfodder" <commojohn@braenotmarnet.com> wrote in message
> news:eRRB4TsdFHA.3620@TK2MSFTNGP09.phx.gbl...
>>I have xp pro AMD64 3000+ 120 gig Seagate SATA drive, NVIDIA 5500, 512
>>Meg ram. At boot up, just as it gets to the windows screen (one with the
>>moving bar), my hard drive grinds for 5 - minutes then goes to the log on
>>screen and all is well. Every once in a while, it does this and it wants
>>to do a chkdsk and when it does, it says that the pagefile.sys is
>>truncated. It then grinds for 5 - 8 min and goes to log in screen and all
>>is well. I tried to do a console recovery with the xp pro CD but when I
>>type the r for console recovery, it grinds for 5 - 8 min and then dies...
>>Hope someone can tell me what to do here, I am pretty frustrated. I tried
>>to delete the pagefile.sys. Thought I had but after 3 good boots, back to
>>my problem. The last time it did a chkdsk it said something about
>>pagefile.sys first allocation ???? not valid.. didn't see it before screen
>>changed... Hope someone can help...
>>
>> John
>>
>>
>
>
>


weird problem at boot up