Re: Slow surfing using url's



James
07-10-2005, 02:22 AM
Typically what I do on PCs that I work on that have this problem is the
following:
1. Delete all temporary Internet Explorer files
2. Delete all *.chk files
3. Run the Disk Cleanup utility
4. Run a virus scan on the system
5. Run at 1 or 2 spyware scanners
6. Patch IE
7. Patch Windows
8. Run MSCONFIG and uncheck anything that you don't need to speed up overall
system.
9. Run Ping www.yahoo.com or anything on the net to see if you are getting
some pretty good ping rates back. [from a DOS window]

Hopefully doing all of this will get back some speed.

"Nicoliani" wrote:

> It can be a temporarly problem from the net provider
>
> http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm
>
> "clarkk" wrote:
>
> > I've cleared cache and do not have zone alarm...something must be creating a
> > conflict..but it doesnt happen in safe mode.
> >
> > "Jim Robin" wrote:
> >
> > > Try deleting your temporary Internet files... Tools / Internet Options /
> > > General.
> > >
> > > It could be that your browser is just displaying cached material instead of
> > > newly downloaded material in your favourite sites. This does not however
> > > explain slowness in general, esp if you are on cable! If you are using
> > > something like Zone Alarm, try shutting it down for a short while and
> > > retrying.
> > >
> > > Jim
> > >
> > > "clarkk" <clarkk@discussions.microsoft.com> wrote in message
> > > news:0A8B096E-691D-4534-A265-6268D8F307D7@microsoft.com...
> > > > Running XP, IE 6.0 SP2 installed, using comcast cable modem. When I click
> > > to
> > > > a site or use my favorites I move between sites quickly; however, if I
> > > type
> > > > in a url it takes a couple of minutes before it moves to the site. When in
> > > > safe mode and I type url it moves quickly. I've run SpyDoc, AdAware, and
> > > the
> > > > new microsoft antispyware and doesnt resolve the problem Helps..any
> > > > suggestions?
> > > > --
> > > > clarkk
> > >
> > >
> > >


Re: Slow surfing using url's