XP Administrator Account Won't Start



Andrew Pollak
07-10-2005, 02:06 AM
I have XP ver 2 with 3 users. When I log on Admin account the screen
background loads and the mouse loads. Neither icons nor taskbar loads.

Task manager shows a number of files loaded. Processes shows explorer.exe
taking up to 99% of the CPU cycles. It fluctuates between 70-99%. Nothing
ever loads.

Using Task Manager, I disable explorer.exe from Processes. System Idle goes
to 99%, and I can then run most any program using Task Manager "run"
command.

How can I make this thing go back to normal? I have tried System Restore to
three weeks ago, with no effect.

Galen
07-10-2005, 02:06 AM
In news:O$1pwbAXFHA.616@TK2MSFTNGP12.phx.gbl,
Andrew Pollak <apollak@water.ca.gov> had this to say:

My reply is at the bottom of your sent message:

> I have XP ver 2 with 3 users. When I log on Admin account the screen
> background loads and the mouse loads. Neither icons nor taskbar
> loads.
>
> Task manager shows a number of files loaded. Processes shows
> explorer.exe taking up to 99% of the CPU cycles. It fluctuates
> between 70-99%. Nothing ever loads.
>
> Using Task Manager, I disable explorer.exe from Processes. System
> Idle goes to 99%, and I can then run most any program using Task
> Manager "run" command.
>
> How can I make this thing go back to normal? I have tried System
> Restore to three weeks ago, with no effect.

After you kill the explorer.exe click on file > new task > and type in
explorer.exe and hit enter. Does that then load the desktop for you? If so
then it may be that the admin profile has become a bit corrupted or that it
simply needs to be checked for malware.

Galen
--

"And that recommendation, with the exaggerated estimate of my ability
with which he prefaced it, was, if you will believe me, Watson, the
very first thing which ever made me feel that a profession might be
made out of what had up to that time been the merest hobby."

Sherlock Holmes


XP Administrator Account Won't Start