Problems with AVI capture



shuvro
07-09-2005, 10:34 PM
i am trying to use wmm2.1 to capture dv from my camcorder. i am using a
firewire card, on a 512 mb ram and p4 2 gig box. while capturing if i select
the wmv format all works fine, i get video and audio. but if i use the dv-avi
option, i get jerky video and garbled audio. is this a codec problem ? i
tried registering the qdv.dll again. that too had no effect. i ran the avi
through g-spot which showed type=Multipart OpenDML AVI, and video srv
type=dvsd. all other audio/video codecs are n.a. i gspot i found the
audio/video renderers to be quartz.dll.
please help. i want the avi to do editing before burning into a vcd.

PapaJohn \(MVP\)
07-09-2005, 10:34 PM
try a capture with the WinDV utility... there's a link on the Setup > Other
Software page of my website.

--
PapaJohn

Movie Maker 2 and Photo Story 3 - www.papajohn.org
Photo Story 2 - www.photostory.papajohn.org
..
"shuvro" <shuvro@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:1FCA0D77-FFAE-44AA-8909-6DE5FFCE7672@microsoft.com...
>i am trying to use wmm2.1 to capture dv from my camcorder. i am using a
> firewire card, on a 512 mb ram and p4 2 gig box. while capturing if i
> select
> the wmv format all works fine, i get video and audio. but if i use the
> dv-avi
> option, i get jerky video and garbled audio. is this a codec problem ? i
> tried registering the qdv.dll again. that too had no effect. i ran the avi
> through g-spot which showed type=Multipart OpenDML AVI, and video srv
> type=dvsd. all other audio/video codecs are n.a. i gspot i found the
> audio/video renderers to be quartz.dll.
> please help. i want the avi to do editing before burning into a vcd.

shuvro
07-09-2005, 10:35 PM
tried with windv and virtualdub. same effect. is this a codec problem. my
machine has a decent spec and i have NOTHING running when i am transferring
video. what am i doing wrong ?

"PapaJohn (MVP)" wrote:

> try a capture with the WinDV utility... there's a link on the Setup > Other
> Software page of my website.
>
> --
> PapaJohn
>
> Movie Maker 2 and Photo Story 3 - www.papajohn.org
> Photo Story 2 - www.photostory.papajohn.org
> ..
> "shuvro" <shuvro@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:1FCA0D77-FFAE-44AA-8909-6DE5FFCE7672@microsoft.com...
> >i am trying to use wmm2.1 to capture dv from my camcorder. i am using a
> > firewire card, on a 512 mb ram and p4 2 gig box. while capturing if i
> > select
> > the wmv format all works fine, i get video and audio. but if i use the
> > dv-avi
> > option, i get jerky video and garbled audio. is this a codec problem ? i
> > tried registering the qdv.dll again. that too had no effect. i ran the avi
> > through g-spot which showed type=Multipart OpenDML AVI, and video srv
> > type=dvsd. all other audio/video codecs are n.a. i gspot i found the
> > audio/video renderers to be quartz.dll.
> > please help. i want the avi to do editing before burning into a vcd.
>
>
>

Graham Hughes
07-09-2005, 10:35 PM
ensure dma is enabled on the hdd, capture to a second hdd.

--
Graham Hughes
MVP Digital Media
www.myvideoproblems.co.uk
www.dvds2treasure.com
www.simplydv.com


"shuvro" <shuvro@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:07E1758D-D2C0-4C9B-8847-4CB1BD555A76@microsoft.com...
> tried with windv and virtualdub. same effect. is this a codec problem. my
> machine has a decent spec and i have NOTHING running when i am
> transferring
> video. what am i doing wrong ?
>
> "PapaJohn (MVP)" wrote:
>
>> try a capture with the WinDV utility... there's a link on the Setup >
>> Other
>> Software page of my website.
>>
>> --
>> PapaJohn
>>
>> Movie Maker 2 and Photo Story 3 - www.papajohn.org
>> Photo Story 2 - www.photostory.papajohn.org
>> ..
>> "shuvro" <shuvro@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:1FCA0D77-FFAE-44AA-8909-6DE5FFCE7672@microsoft.com...
>> >i am trying to use wmm2.1 to capture dv from my camcorder. i am using a
>> > firewire card, on a 512 mb ram and p4 2 gig box. while capturing if i
>> > select
>> > the wmv format all works fine, i get video and audio. but if i use the
>> > dv-avi
>> > option, i get jerky video and garbled audio. is this a codec problem ?
>> > i
>> > tried registering the qdv.dll again. that too had no effect. i ran the
>> > avi
>> > through g-spot which showed type=Multipart OpenDML AVI, and video srv
>> > type=dvsd. all other audio/video codecs are n.a. i gspot i found the
>> > audio/video renderers to be quartz.dll.
>> > please help. i want the avi to do editing before burning into a vcd.
>>
>>
>>


Problems with AVI capture