Video saving with sound only?!



Mike Richer
07-09-2005, 09:34 PM
Used Movie Maker and all was well. Saved to my PC and when I playback in WMP,
the title and music are fine, then when the video starts, the screen is black
but I can hear the audio perfectly. About 10 munutes in, the next part of
video is visible!

Can you help?

Mike Richer
07-09-2005, 09:34 PM
Update,

Just to let you know, the camera says MPEG4 on it. I take the vids from it
onto my PC and they save as WMAs. I then bring the clips intp WMM, add
titles, credits, transitions etc.. When I play it in WMM all is well. Save
onto my PC and replay in WMP, titles are there but no vid!
I made a movie in November with the same camera and with WMM, no probs.

"Mike Richer" wrote:

> Used Movie Maker and all was well. Saved to my PC and when I playback in WMP,
> the title and music are fine, then when the video starts, the screen is black
> but I can hear the audio perfectly. About 10 munutes in, the next part of
> video is visible!
>
> Can you help?

Graham Hughes
07-09-2005, 09:34 PM
Normally you'd need to convert the mpeg4's to wmv or avi to work.

--
Graham Hughes
MVP Digital Media
www.myvideoproblems.co.uk
www.dvds2treasure.com
www.simplydv.com


"Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:90BD744C-CAA4-4501-8393-2B87FC9453CB@microsoft.com...
> Update,
>
> Just to let you know, the camera says MPEG4 on it. I take the vids from it
> onto my PC and they save as WMAs. I then bring the clips intp WMM, add
> titles, credits, transitions etc.. When I play it in WMM all is well. Save
> onto my PC and replay in WMP, titles are there but no vid!
> I made a movie in November with the same camera and with WMM, no probs.
>
> "Mike Richer" wrote:
>
>> Used Movie Maker and all was well. Saved to my PC and when I playback in
>> WMP,
>> the title and music are fine, then when the video starts, the screen is
>> black
>> but I can hear the audio perfectly. About 10 munutes in, the next part of
>> video is visible!
>>
>> Can you help?

Mike Richer
07-09-2005, 09:34 PM
It automatically converts them. From what I've been able to see, a lot has
been mentioned about codecs. Where should I go to get these, what ones do I
need and what to do wioth them?
If anyone has any idea about codecs, please reply. Cheers!

"Graham Hughes" wrote:

> Normally you'd need to convert the mpeg4's to wmv or avi to work.
>
> --
> Graham Hughes
> MVP Digital Media
> www.myvideoproblems.co.uk
> www.dvds2treasure.com
> www.simplydv.com
>
>
> "Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:90BD744C-CAA4-4501-8393-2B87FC9453CB@microsoft.com...
> > Update,
> >
> > Just to let you know, the camera says MPEG4 on it. I take the vids from it
> > onto my PC and they save as WMAs. I then bring the clips intp WMM, add
> > titles, credits, transitions etc.. When I play it in WMM all is well. Save
> > onto my PC and replay in WMP, titles are there but no vid!
> > I made a movie in November with the same camera and with WMM, no probs.
> >
> > "Mike Richer" wrote:
> >
> >> Used Movie Maker and all was well. Saved to my PC and when I playback in
> >> WMP,
> >> the title and music are fine, then when the video starts, the screen is
> >> black
> >> but I can hear the audio perfectly. About 10 munutes in, the next part of
> >> video is visible!
> >>
> >> Can you help?
>
>
>

Graham Hughes
07-09-2005, 09:34 PM
What is automatically converting them? MM won't.

--
Graham Hughes
MVP Digital Media
www.myvideoproblems.co.uk
www.dvds2treasure.com
www.simplydv.com


"Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:AF38B492-7229-4676-B28E-9968EC847723@microsoft.com...
> It automatically converts them. From what I've been able to see, a lot has
> been mentioned about codecs. Where should I go to get these, what ones do
> I
> need and what to do wioth them?
> If anyone has any idea about codecs, please reply. Cheers!
>
> "Graham Hughes" wrote:
>
>> Normally you'd need to convert the mpeg4's to wmv or avi to work.
>>
>> --
>> Graham Hughes
>> MVP Digital Media
>> www.myvideoproblems.co.uk
>> www.dvds2treasure.com
>> www.simplydv.com
>>
>>
>> "Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:90BD744C-CAA4-4501-8393-2B87FC9453CB@microsoft.com...
>> > Update,
>> >
>> > Just to let you know, the camera says MPEG4 on it. I take the vids from
>> > it
>> > onto my PC and they save as WMAs. I then bring the clips intp WMM, add
>> > titles, credits, transitions etc.. When I play it in WMM all is well.
>> > Save
>> > onto my PC and replay in WMP, titles are there but no vid!
>> > I made a movie in November with the same camera and with WMM, no probs.
>> >
>> > "Mike Richer" wrote:
>> >
>> >> Used Movie Maker and all was well. Saved to my PC and when I playback
>> >> in
>> >> WMP,
>> >> the title and music are fine, then when the video starts, the screen
>> >> is
>> >> black
>> >> but I can hear the audio perfectly. About 10 munutes in, the next part
>> >> of
>> >> video is visible!
>> >>
>> >> Can you help?
>>
>>
>>

Mike Richer
07-09-2005, 09:34 PM
XP automatically converts them to Windows Media files when I drag them from
cam (removable drive via USB) onto my PC. When I look in 'My Videos' folder,
the video files are all WM files.

"Graham Hughes" wrote:

> What is automatically converting them? MM won't.
>
> --
> Graham Hughes
> MVP Digital Media
> www.myvideoproblems.co.uk
> www.dvds2treasure.com
> www.simplydv.com
>
>
> "Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:AF38B492-7229-4676-B28E-9968EC847723@microsoft.com...
> > It automatically converts them. From what I've been able to see, a lot has
> > been mentioned about codecs. Where should I go to get these, what ones do
> > I
> > need and what to do wioth them?
> > If anyone has any idea about codecs, please reply. Cheers!
> >
> > "Graham Hughes" wrote:
> >
> >> Normally you'd need to convert the mpeg4's to wmv or avi to work.
> >>
> >> --
> >> Graham Hughes
> >> MVP Digital Media
> >> www.myvideoproblems.co.uk
> >> www.dvds2treasure.com
> >> www.simplydv.com
> >>
> >>
> >> "Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> >> news:90BD744C-CAA4-4501-8393-2B87FC9453CB@microsoft.com...
> >> > Update,
> >> >
> >> > Just to let you know, the camera says MPEG4 on it. I take the vids from
> >> > it
> >> > onto my PC and they save as WMAs. I then bring the clips intp WMM, add
> >> > titles, credits, transitions etc.. When I play it in WMM all is well.
> >> > Save
> >> > onto my PC and replay in WMP, titles are there but no vid!
> >> > I made a movie in November with the same camera and with WMM, no probs.
> >> >
> >> > "Mike Richer" wrote:
> >> >
> >> >> Used Movie Maker and all was well. Saved to my PC and when I playback
> >> >> in
> >> >> WMP,
> >> >> the title and music are fine, then when the video starts, the screen
> >> >> is
> >> >> black
> >> >> but I can hear the audio perfectly. About 10 munutes in, the next part
> >> >> of
> >> >> video is visible!
> >> >>
> >> >> Can you help?
> >>
> >>
> >>
>
>
>

Graham Hughes
07-09-2005, 09:34 PM
Ok, I'm with you now. Movie maker does not work well with mpegs and you
aren't capturing these files just transferring them, and MM is doing all it
can with trying to recognise them.
You need to convert them to an avi or wmv before loading into MM which will
then see them.

--
Graham Hughes
MVP Digital Media
www.myvideoproblems.co.uk
www.dvds2treasure.com
www.simplydv.com


"Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:EAC01E0A-1F74-466F-884B-8EAB0D0924D4@microsoft.com...
> XP automatically converts them to Windows Media files when I drag them
> from
> cam (removable drive via USB) onto my PC. When I look in 'My Videos'
> folder,
> the video files are all WM files.
>
> "Graham Hughes" wrote:
>
>> What is automatically converting them? MM won't.
>>
>> --
>> Graham Hughes
>> MVP Digital Media
>> www.myvideoproblems.co.uk
>> www.dvds2treasure.com
>> www.simplydv.com
>>
>>
>> "Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:AF38B492-7229-4676-B28E-9968EC847723@microsoft.com...
>> > It automatically converts them. From what I've been able to see, a lot
>> > has
>> > been mentioned about codecs. Where should I go to get these, what ones
>> > do
>> > I
>> > need and what to do wioth them?
>> > If anyone has any idea about codecs, please reply. Cheers!
>> >
>> > "Graham Hughes" wrote:
>> >
>> >> Normally you'd need to convert the mpeg4's to wmv or avi to work.
>> >>
>> >> --
>> >> Graham Hughes
>> >> MVP Digital Media
>> >> www.myvideoproblems.co.uk
>> >> www.dvds2treasure.com
>> >> www.simplydv.com
>> >>
>> >>
>> >> "Mike Richer" <Mike Richer@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> >> news:90BD744C-CAA4-4501-8393-2B87FC9453CB@microsoft.com...
>> >> > Update,
>> >> >
>> >> > Just to let you know, the camera says MPEG4 on it. I take the vids
>> >> > from
>> >> > it
>> >> > onto my PC and they save as WMAs. I then bring the clips intp WMM,
>> >> > add
>> >> > titles, credits, transitions etc.. When I play it in WMM all is
>> >> > well.
>> >> > Save
>> >> > onto my PC and replay in WMP, titles are there but no vid!
>> >> > I made a movie in November with the same camera and with WMM, no
>> >> > probs.
>> >> >
>> >> > "Mike Richer" wrote:
>> >> >
>> >> >> Used Movie Maker and all was well. Saved to my PC and when I
>> >> >> playback
>> >> >> in
>> >> >> WMP,
>> >> >> the title and music are fine, then when the video starts, the
>> >> >> screen
>> >> >> is
>> >> >> black
>> >> >> but I can hear the audio perfectly. About 10 munutes in, the next
>> >> >> part
>> >> >> of
>> >> >> video is visible!
>> >> >>
>> >> >> Can you help?
>> >>
>> >>
>> >>
>>
>>
>>


Video saving with sound only?!