Windows says my two secondary HD are corrupt



1964 Galaxie 500
07-10-2005, 12:56 AM
I have three hd. The first is 120GB. I bought new and installed windows on a
NTFS structure. I then plugged in my other two HD (250GB each). They both
have data that I have used before I replaced by 40GB to a 120GB. (I only use
my C drive for OS and program installation)

The C drive won't let me look at my other two drives. Some folders they
indicate are corrupt or unreadable but they are not. They have data on them.
Everytime I reboot the C drive tries to run scandisk, which deleted one drive
prior.

Any ideas why the OS or primary C drive is causing this problem? I have all
jumpers, cables, and connectors set up correctly and am at a loss.

Thanks,
Christina

The_JAT
07-10-2005, 12:56 AM
Could you please include a few more details such as:

1) Service Pack Level
2) Is it a Clean Install or an upgrade over previous OS
3) What type of HDD connection, SCSI, SATA or PATA (EIDE) or even USB /
Firewire etc.
4) HDD Master / Slave settings if applicable
5) Can you connect the other HDDs to a spare system to verify if you can
read and write data?
6) General PC Hardware config, your PC's power supply could be a problem if
it's not providing enough power to all components.
7) Are all HDDs formatted with NTFS, specifically version 5.1 (XP)
8) Any other information that I've missed.

--
The_JAT


"1964 Galaxie 500" wrote:

> I have three hd. The first is 120GB. I bought new and installed windows on a
> NTFS structure. I then plugged in my other two HD (250GB each). They both
> have data that I have used before I replaced by 40GB to a 120GB. (I only use
> my C drive for OS and program installation)
>
> The C drive won't let me look at my other two drives. Some folders they
> indicate are corrupt or unreadable but they are not. They have data on them.
> Everytime I reboot the C drive tries to run scandisk, which deleted one drive
> prior.
>
> Any ideas why the OS or primary C drive is causing this problem? I have all
> jumpers, cables, and connectors set up correctly and am at a loss.
>
> Thanks,
> Christina


Windows says my two secondary HD are corrupt