Primary master only detected as slave on IDE 1 port...



tom
07-10-2005, 12:55 AM
The slave drive is not detected at all...but is detected OK on another
computer. Both drives are ATA100 and have been working well for over a year
in an Abit KD7A/AthlonXP 2500 combo. The master drive is connected to the
master (black) end of an 80-connector flat cable. A new cable swap did not
help.

The BIOS just will not auto-detect the primary master....but keeps ID'ing it
as the primary slave.

I've re-set the CMOS. I've uninstalled and re-installed all of the IDE
controllers.

Some other possible salient facts: System errors 1000008e and 000000f4.

And...a "Windows Product Activation error" (and I quote) "An error occurred
while the wizard was checking the current Windows product license." error
code: 4 0x8007005

Yikes...I'm stumped!

Thanks to all for any help.



--
----This email scanned by Norton AntiVirus 2005----

Pegasus \(MVP\)
07-10-2005, 12:55 AM
"tom" <tom@hotmail.com> wrote in message news:Fj2se.83$iG5.77@fed1read05...
> The slave drive is not detected at all...but is detected OK on another
> computer. Both drives are ATA100 and have been working well for over a
year
> in an Abit KD7A/AthlonXP 2500 combo. The master drive is connected to the
> master (black) end of an 80-connector flat cable. A new cable swap did not
> help.
>
> The BIOS just will not auto-detect the primary master....but keeps ID'ing
it
> as the primary slave.
>
> I've re-set the CMOS. I've uninstalled and re-installed all of the IDE
> controllers.
>
> Some other possible salient facts: System errors 1000008e and 000000f4.
>
> And...a "Windows Product Activation error" (and I quote) "An error
occurred
> while the wizard was checking the current Windows product license." error
> code: 4 0x8007005
>
> Yikes...I'm stumped!
>
> Thanks to all for any help.
>
>
>
> --
> ----This email scanned by Norton AntiVirus 2005----
>
>

Some disks have two jumper settings:
- Master or single disk
- Master, slave present
Check your disk and play with the jumper settings.


Primary master only detected as slave on IDE 1 port...