Cannot capture video thru Firewire



Nick Savoiu
07-09-2005, 09:33 PM
Hi,

I'm having trouble importing video from my miniDV camcoder.

Setup:

PC: Athlon XP2800+, 1GB PC-3200 RAM,
2 x 60GB 7200 ATA100, Radeo 9550 128MB
WinXP/Win2K3
IEE1394: generic VIA 6306 add-on card
DV: JVC GR-D33U
connected using DV -> 4pin -> 6pin -> PC cable.

What's going on:

1. Added card to PC -> Windows seems to detect it properly as VIA OHCI
Compliant IEEE 1394 bus controller

2. Connected DV to PC and turned it on -> Windows detects it properly as a
JVC GR-D33

3. Open MM2 go to capture (select DV-AVI) and start recording -> camera
starts playing the video but nothing gets captured or previed. After
stopping recording I'm told no data was captured. If I just try to just
preview the video again I cannot see anything although I can play, pause,
rewind and fast forward the tape just fine.

I'm a bit stumped and frustrated... plug-n-play, ahem... Any suggestions?

Nick

Graham Hughes
07-09-2005, 09:33 PM
I'd start by removing the firewire drivers, removing the card and installing
it in another pci slot and trying again, in case something is conflicting
with the card.
Graham

--
Graham Hughes
MVP Digital Media
www.myvideoproblems.co.uk
www.dvds2treasure.com
www.simplydv.com


"Nick Savoiu" <edu.uci_ics@savoiu> wrote in message
news:uCEa7iyVFHA.3840@tk2msftngp13.phx.gbl...
> Hi,
>
> I'm having trouble importing video from my miniDV camcoder.
>
> Setup:
>
> PC: Athlon XP2800+, 1GB PC-3200 RAM,
> 2 x 60GB 7200 ATA100, Radeo 9550 128MB
> WinXP/Win2K3
> IEE1394: generic VIA 6306 add-on card
> DV: JVC GR-D33U
> connected using DV -> 4pin -> 6pin -> PC cable.
>
> What's going on:
>
> 1. Added card to PC -> Windows seems to detect it properly as VIA OHCI
> Compliant IEEE 1394 bus controller
>
> 2. Connected DV to PC and turned it on -> Windows detects it properly as a
> JVC GR-D33
>
> 3. Open MM2 go to capture (select DV-AVI) and start recording -> camera
> starts playing the video but nothing gets captured or previed. After
> stopping recording I'm told no data was captured. If I just try to just
> preview the video again I cannot see anything although I can play, pause,
> rewind and fast forward the tape just fine.
>
> I'm a bit stumped and frustrated... plug-n-play, ahem... Any suggestions?
>
> Nick
>
>
>
>

Nick Savoiu
07-09-2005, 09:33 PM
Turns out a new card (TI-based) works like a charm.

Nick

"Graham Hughes" <graham.hughes@dvds2treasure.co.uk> wrote in message
news:eXbCRzFWFHA.2448@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
> I'd start by removing the firewire drivers, removing the card and
> installing it in another pci slot and trying again, in case something is
> conflicting with the card.
> Graham
>
> --
> Graham Hughes
> MVP Digital Media
> www.myvideoproblems.co.uk
> www.dvds2treasure.com
> www.simplydv.com
>
>
> "Nick Savoiu" <edu.uci_ics@savoiu> wrote in message
> news:uCEa7iyVFHA.3840@tk2msftngp13.phx.gbl...
>> Hi,
>>
>> I'm having trouble importing video from my miniDV camcoder.
>>
>> Setup:
>>
>> PC: Athlon XP2800+, 1GB PC-3200 RAM,
>> 2 x 60GB 7200 ATA100, Radeo 9550 128MB
>> WinXP/Win2K3
>> IEE1394: generic VIA 6306 add-on card
>> DV: JVC GR-D33U
>> connected using DV -> 4pin -> 6pin -> PC cable.
>>
>> What's going on:
>>
>> 1. Added card to PC -> Windows seems to detect it properly as VIA OHCI
>> Compliant IEEE 1394 bus controller
>>
>> 2. Connected DV to PC and turned it on -> Windows detects it properly as
>> a JVC GR-D33
>>
>> 3. Open MM2 go to capture (select DV-AVI) and start recording -> camera
>> starts playing the video but nothing gets captured or previed. After
>> stopping recording I'm told no data was captured. If I just try to just
>> preview the video again I cannot see anything although I can play, pause,
>> rewind and fast forward the tape just fine.
>>
>> I'm a bit stumped and frustrated... plug-n-play, ahem... Any suggestions?
>>
>> Nick
>>
>>
>>
>>
>
>


Cannot capture video thru Firewire