Re: Spooling delay



Dave M
07-09-2005, 09:29 PM
I had this problem and turning off Norton Firewall solved it. Thanks for the
info. I left Microsoft Firewall on and it worked fine.
--
Regards, Dave


"mtrox" wrote:

> Cari,
>
> Thought I'd let you know the solution.
>
> 1. A Compaq multi-function is acutally a Lexmark so all those special
> Lexmark things apply.
>
> 2. I had forgotten that this computer had that Norton Personal Firewall.
> As soon as I disabled that, there was absolutely no delay in print spooling.
> That thing is awful. It doesn't tell you when it's blocking something, when
> program controls are set to "automatic" you never know what that means, and I
> always have trouble finding the logging in it.
>
> At any rate, lots of drama for a simple soultion.
>
> "Cari (MS-MVP)" wrote:
>
> > Bruce Sanderson's website has an excellent article about how to clean up all
> > remnants of printer drivers.
> > http://members.shaw.ca/bsanders/CleanPrinterDrivers.htm
> >
> > If it's a Lexmark All in One unit, pay particular attention to steps 15
> > through 17 at the bottom of the page.
> >
> > The other thing you might want to do is to uninstall the USP ports....
> > rebooting the PC will force XP to reinstall them.
> > --
> > Cari (MS-MVP) Windows Client - Printing & Imaging
> > www.coribright.com
> >
> > "mtrox" <mtrox@discussions.microsoft.com> wrote in message
> > news:D29A4EB8-23AF-4564-A182-C660638719B0@microsoft.com...
> > >I just moved a client of mine from his old, cheap (deadly slow) $600
> > >Toshiba
> > > laptop to an Inspiron 600m. I did most of the set-up at home. When I
> > > first
> > > brought him the computer he plugged in the printer (a multi-function
> > > thing)
> > > right away. Dummy.
> > >
> > > I pulled it out of the USB port right away. When I installed it and tried
> > > to print a test page, the printer information window comes up and just
> > > sits
> > > there for over a minute. No hard drive sound, no blinking lights on the
> > > printer, no progress bar on the information window. Then suddenly
> > > everything
> > > happens normally.
> > >
> > > I uninstalled and reinstalled, but not by working in the registry like
> > > I've
> > > seen suggested here.
> > >
> > > So.........does it just need a good clean-out-the-registry type uninstall
> > > and a reinstall? I also saw some advice about turning off power
> > > management
> > > to the USB hub...though this happens when you try to print again within
> > > minutes. There are no updated drivers on the HP site for this 2 year old
> > > Compaq, and the other major variables over his last computer are SP2 and a
> > > Norton firewall.
> > >
> >
> >
> >
> >


Re: Spooling delay