sfc /scannow and SP2 ?



peter
07-10-2005, 12:52 AM
hi All,

Does anyone know if sfc /scannow be used with XP SP2 ? I use it regularly
with my pc with XP SP1,but is it ok to be used with SP2? I read some
instructions about it somewhere on microsoft.com which ommitted saying it
could be used for SP2.
And i did it once on my pc with SP2,and it messed up the os somehow and i
had to do a restore operation on it.
If it cant be used with SP2,then what can you do instead,to make sure the
windows files are in their original condition.As that operation really seems
to work well when i am getting program errors on my pc with SP1


?

Gratefully Peter

Johnny Lingo
07-10-2005, 12:52 AM
"peter" <peter@noserver.com> wrote in message
news:Ouhs7mXZFHA.3364@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
> hi All,
>
> Does anyone know if sfc /scannow be used with XP SP2 ? I use it regularly
> with my pc with XP SP1,but is it ok to be used with SP2? I read some
> instructions about it somewhere on microsoft.com which ommitted saying it
> could be used for SP2.
> And i did it once on my pc with SP2,and it messed up the os somehow and i
> had to do a restore operation on it.
> If it cant be used with SP2,then what can you do instead,to make sure the
> windows files are in their original condition.As that operation really
> seems to work well when i am getting program errors on my pc with SP1
>


In order to do it, you must have a Windows XP disk with SP2 slipstreamed
into it.

Rick \Nutcase\ Rogers
07-10-2005, 12:52 AM
Untrue. Once installed, the installation source is saved as a
servicepacksourcepath string in the registry. When running sfc, the system
will look to this path for any files that are in need of replacement that
were updated by the service pack.

--
Best of Luck,

Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
http://mvp.support.microsoft.com/
Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
Windows help - www.rickrogers.org

"Johnny Lingo" <johnnylingo@spammenot.com> wrote in message
news:5uOme.21674$g66.18909@attbi_s71...
>
> "peter" <peter@noserver.com> wrote in message
> news:Ouhs7mXZFHA.3364@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
>> hi All,
>>
>> Does anyone know if sfc /scannow be used with XP SP2 ? I use it
>> regularly with my pc with XP SP1,but is it ok to be used with SP2? I read
>> some instructions about it somewhere on microsoft.com which ommitted
>> saying it could be used for SP2.
>> And i did it once on my pc with SP2,and it messed up the os somehow and i
>> had to do a restore operation on it.
>> If it cant be used with SP2,then what can you do instead,to make sure the
>> windows files are in their original condition.As that operation really
>> seems to work well when i am getting program errors on my pc with SP1
>>
>
>
> In order to do it, you must have a Windows XP disk with SP2 slipstreamed
> into it.
>
>
>

Rock
07-10-2005, 12:52 AM
peter wrote:

> hi All,
>
> Does anyone know if sfc /scannow be used with XP SP2 ? I use it regularly
> with my pc with XP SP1,but is it ok to be used with SP2? I read some
> instructions about it somewhere on microsoft.com which ommitted saying it
> could be used for SP2.
> And i did it once on my pc with SP2,and it messed up the os somehow and i
> had to do a restore operation on it.
> If it cant be used with SP2,then what can you do instead,to make sure the
> windows files are in their original condition.As that operation really seems
> to work well when i am getting program errors on my pc with SP1
>
>
> ?
>
> Gratefully Peter

http://www.updatexp.com/scannow-sfc.html


--
Rock
MS MVP Windows - Shell/User

peter
07-10-2005, 12:53 AM
hi Rick,

What is the command to do it that way then ? or how do you do it ??

thanks
peter


"Rick "Nutcase" Rogers" <rick@mvps.org> wrote in message
news:uODoRFYZFHA.4088@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
> Untrue. Once installed, the installation source is saved as a
> servicepacksourcepath string in the registry. When running sfc, the system
> will look to this path for any files that are in need of replacement that
> were updated by the service pack.
>
> --
> Best of Luck,
>
> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
> http://mvp.support.microsoft.com/
> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
> Windows help - www.rickrogers.org
>
> "Johnny Lingo" <johnnylingo@spammenot.com> wrote in message
> news:5uOme.21674$g66.18909@attbi_s71...
>>
>> "peter" <peter@noserver.com> wrote in message
>> news:Ouhs7mXZFHA.3364@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
>>> hi All,
>>>
>>> Does anyone know if sfc /scannow be used with XP SP2 ? I use it
>>> regularly with my pc with XP SP1,but is it ok to be used with SP2? I
>>> read some instructions about it somewhere on microsoft.com which
>>> ommitted saying it could be used for SP2.
>>> And i did it once on my pc with SP2,and it messed up the os somehow and
>>> i had to do a restore operation on it.
>>> If it cant be used with SP2,then what can you do instead,to make sure
>>> the windows files are in their original condition.As that operation
>>> really seems to work well when i am getting program errors on my pc with
>>> SP1
>>>
>>
>>
>> In order to do it, you must have a Windows XP disk with SP2 slipstreamed
>> into it.
>>
>>
>>
>
>

Rick \Nutcase\ Rogers
07-10-2005, 12:54 AM
Hi Peter,

It's the same command, there are no changes.

--
Best of Luck,

Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
http://mvp.support.microsoft.com/
Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
Windows help - www.rickrogers.org

"peter" <peter@noserver.com> wrote in message
news:e45oLyiZFHA.2076@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
> hi Rick,
>
> What is the command to do it that way then ? or how do you do it ??
>
> thanks
> peter
>
>
> "Rick "Nutcase" Rogers" <rick@mvps.org> wrote in message
> news:uODoRFYZFHA.4088@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
>> Untrue. Once installed, the installation source is saved as a
>> servicepacksourcepath string in the registry. When running sfc, the
>> system will look to this path for any files that are in need of
>> replacement that were updated by the service pack.
>>
>> --
>> Best of Luck,
>>
>> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
>> http://mvp.support.microsoft.com/
>> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
>> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
>> Windows help - www.rickrogers.org
>>
>> "Johnny Lingo" <johnnylingo@spammenot.com> wrote in message
>> news:5uOme.21674$g66.18909@attbi_s71...
>>>
>>> "peter" <peter@noserver.com> wrote in message
>>> news:Ouhs7mXZFHA.3364@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
>>>> hi All,
>>>>
>>>> Does anyone know if sfc /scannow be used with XP SP2 ? I use it
>>>> regularly with my pc with XP SP1,but is it ok to be used with SP2? I
>>>> read some instructions about it somewhere on microsoft.com which
>>>> ommitted saying it could be used for SP2.
>>>> And i did it once on my pc with SP2,and it messed up the os somehow and
>>>> i had to do a restore operation on it.
>>>> If it cant be used with SP2,then what can you do instead,to make sure
>>>> the windows files are in their original condition.As that operation
>>>> really seems to work well when i am getting program errors on my pc
>>>> with SP1
>>>>
>>>
>>>
>>> In order to do it, you must have a Windows XP disk with SP2 slipstreamed
>>> into it.
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>


sfc /scannow and SP2 ?