MouseWheel Scrolling back through Web pages.



Ian B
07-09-2005, 11:49 PM
Microsoft Basic Optical mouse, Windows XP Pro (SP1) IE6 and Firefox.
When using the wheel to scroll down a web page all is fine.When scrolling up
the web page, the browser acts as if I had clicked the back button,
sometimes with disaterous results, when internet banking for example.

Only started with a clean reload of XPPro, tried several mice, all MS with
same result.
Must be a setting somewhere, anyone know where?

TIA

Ian B.

Unrepper
07-09-2005, 11:49 PM
"Ian B" wrote:

> Microsoft Basic Optical mouse, Windows XP Pro (SP1) IE6 and Firefox.
> When using the wheel to scroll down a web page all is fine.When scrolling up
> the web page, the browser acts as if I had clicked the back button,
> sometimes with disaterous results, when internet banking for example.
>
> Only started with a clean reload of XPPro, tried several mice, all MS with
> same result.
> Must be a setting somewhere, anyone know where?
>
> TIA
>
> Ian B.
>
>
> Click Start, click Control Panel, click on printers and Other Devices, click on Mouse, select wheel, make sure that number of lines is selected and not pages. Post back if you need further assistance.

Ian B
07-09-2005, 11:52 PM
Thanks for suggestion.
Strangely there is no setting in the control panel for this with the driver
installed.
I downloaded latest driver from MicroS with same result.
All mice tried have been USB mice with a PS2 adaptor.

In the end I downloaded a Genius driver which did the same thing so as a
workaround I disabled reverse scrolling in the Genius setup.
Weird.
I use an identical mouse on another site with same hardware (Dell) with
XPHome (not Pro as I have). This is installed as a USB mouse using a
microsoft HID mouse driver. Maybe PS2 adaptor is the problem.
Off the web scrolling is fine.

Ian B

"Unrepper" <Unrepper@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:3DE90848-282C-473C-9692-3E0C903CE734@microsoft.com...
>
>
> "Ian B" wrote:
>
> > Microsoft Basic Optical mouse, Windows XP Pro (SP1) IE6 and Firefox.
> > When using the wheel to scroll down a web page all is fine.When
scrolling up
> > the web page, the browser acts as if I had clicked the back button,
> > sometimes with disaterous results, when internet banking for example.
> >
> > Only started with a clean reload of XPPro, tried several mice, all MS
with
> > same result.
> > Must be a setting somewhere, anyone know where?
> >
> > TIA
> >
> > Ian B.
> >
> >
> > Click Start, click Control Panel, click on printers and Other Devices,
click on Mouse, select wheel, make sure that number of lines is selected and
not pages. Post back if you need further assistance.

Ian B
07-09-2005, 11:54 PM
As a wrap up, problem disappeared when I un-installed "Microsoft
IntelliPoint 5.2" and installed "Microsoft IntelliPoint 4.12"
The idea came from a similar post in another newsgroup.

Hope this helps someone.


Ian B

"Ian B" <ian@docspro.co.nz> wrote in message
news:eL7ShL$YFHA.2884@tk2msftngp13.phx.gbl...
> Microsoft Basic Optical mouse, Windows XP Pro (SP1) IE6 and Firefox.
> When using the wheel to scroll down a web page all is fine.When scrolling
up
> the web page, the browser acts as if I had clicked the back button,
> sometimes with disaterous results, when internet banking for example.
>
> Only started with a clean reload of XPPro, tried several mice, all MS with
> same result.
> Must be a setting somewhere, anyone know where?
>
> TIA
>
> Ian B.
>
>

Kelly
07-09-2005, 11:54 PM
Thanks for the update, Ian.

--

All the Best,
Kelly (MS-MVP)

Troubleshooting Windows XP
http://www.kellys-korner-xp.com



"Ian B" <ian@docspro.co.nz> wrote in message
news:%233dcI%23lZFHA.3984@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
> As a wrap up, problem disappeared when I un-installed "Microsoft
> IntelliPoint 5.2" and installed "Microsoft IntelliPoint 4.12"
> The idea came from a similar post in another newsgroup.
>
> Hope this helps someone.
>
>
> Ian B
>
> "Ian B" <ian@docspro.co.nz> wrote in message
> news:eL7ShL$YFHA.2884@tk2msftngp13.phx.gbl...
>> Microsoft Basic Optical mouse, Windows XP Pro (SP1) IE6 and Firefox.
>> When using the wheel to scroll down a web page all is fine.When scrolling
> up
>> the web page, the browser acts as if I had clicked the back button,
>> sometimes with disaterous results, when internet banking for example.
>>
>> Only started with a clean reload of XPPro, tried several mice, all MS
>> with
>> same result.
>> Must be a setting somewhere, anyone know where?
>>
>> TIA
>>
>> Ian B.
>>
>>
>
>


MouseWheel Scrolling back through Web pages.