reinstallation problems



Andrew Bullock
07-10-2005, 12:48 AM
I just tried to reinstall windows xp pro, as my current install has
become clogged up and slow.

I backed everything up and switched off.
Then i removed the serillel ide-sata converted and connected my ide
120gig barracuda to ide0.

When running the installation it said no drives found :s hmmm
after a bit of fiddling i realised i'd connected the ide cable the wrong
way. So i reverse it and try again. Then it says i have no partitions! eeek!

After much swearing i managed to use active partition recovery to scan
for partitions and recreate the mbr. Booting the drive in sata mode
works again! phew!

however if i try to boot as ide it hangs on the windows loading screen,
and windows installer again reports no partitions :s


Any ideas what to do about this?


Thanks for any help :)


Andrew

Rich Barry
07-10-2005, 12:49 AM
Andrew, it would seem to me that there's a setting that you have to
enable or disable in the Bios. Check there if you havent already done so.
"Andrew Bullock" <trullockNO@SPAMyahoo.com> wrote in message
news:E23me.525$ci4.34@newsfe6-win.ntli.net...
>I just tried to reinstall windows xp pro, as my current install has become
>clogged up and slow.
>
> I backed everything up and switched off.
> Then i removed the serillel ide-sata converted and connected my ide 120gig
> barracuda to ide0.
>
> When running the installation it said no drives found :s hmmm
> after a bit of fiddling i realised i'd connected the ide cable the wrong
> way. So i reverse it and try again. Then it says i have no partitions!
> eeek!
>
> After much swearing i managed to use active partition recovery to scan for
> partitions and recreate the mbr. Booting the drive in sata mode works
> again! phew!
>
> however if i try to boot as ide it hangs on the windows loading screen,
> and windows installer again reports no partitions :s
>
>
> Any ideas what to do about this?
>
>
> Thanks for any help :)
>
>
> Andrew


reinstallation problems