Reboot loop w/XP Home



Shagnasty
07-10-2005, 12:31 AM
The PC:

Emachine T2542

2.6 mhz

512 mb

OS = WinXP Home



The problem:

The PC kept running slower and slower. Spy-bot and AVG showed negative. I
did a defrag. No help. I tried to shut down but the PC hung up and wouldn't
shutdown so I turned it off with the power switch.

When I rebooted the problem started. First the PC gave a message that the
PC had been shut down improperly and it stopped at a screen that gave me
boot up options. I choose normal. When the boot process gets to the colored
splash screen with the progress bar it shows for about 5 seconds and then
reboots to the BIOS screen and on back to the option screen.

I choose safe mode. It starts to load drivers. After showing that it has
loaded mup.sys it waits about 7 seconds and then reboots to the option page.

I choose safe to command prompt. Same thing.

I tried a DOS boot disk and I booted to an A:. Of course, I couldn't read
the drives but I could run apps from the disk.

I tried a CD-ROM that loads a small Windows type OS and it seemed to work
OK.

Can anyone give me any help or point me in the right direction?

Thanks.



Shagnasty

Rich Barry
07-10-2005, 12:31 AM
Take a look here
http://www.earthv.com/tips_detail.asp?TipID=63

"Shagnasty" <not@home.com> wrote in message
news:%23h2pG2nWFHA.3676@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
> The PC:
>
> Emachine T2542
>
> 2.6 mhz
>
> 512 mb
>
> OS = WinXP Home
>
>
>
> The problem:
>
> The PC kept running slower and slower. Spy-bot and AVG showed negative. I
> did a defrag. No help. I tried to shut down but the PC hung up and
> wouldn't shutdown so I turned it off with the power switch.
>
> When I rebooted the problem started. First the PC gave a message that the
> PC had been shut down improperly and it stopped at a screen that gave me
> boot up options. I choose normal. When the boot process gets to the
> colored splash screen with the progress bar it shows for about 5 seconds
> and then reboots to the BIOS screen and on back to the option screen.
>
> I choose safe mode. It starts to load drivers. After showing that it has
> loaded mup.sys it waits about 7 seconds and then reboots to the option
> page.
>
> I choose safe to command prompt. Same thing.
>
> I tried a DOS boot disk and I booted to an A:. Of course, I couldn't read
> the drives but I could run apps from the disk.
>
> I tried a CD-ROM that loads a small Windows type OS and it seemed to work
> OK.
>
> Can anyone give me any help or point me in the right direction?
>
> Thanks.
>
>
>
> Shagnasty
>
>

Shagnasty
07-10-2005, 12:33 AM
I disabled the onboard USB but it made no difference. There is no card.
Thanks anyway.
Shagnasty


"Rich Barry" <rbarryNot@socal.rr.com> wrote in message
news:s_bie.1639$h86.535@tornado.socal.rr.com...
> Take a look here
> http://www.earthv.com/tips_detail.asp?TipID=63
>
> "Shagnasty" <not@home.com> wrote in message
> news:%23h2pG2nWFHA.3676@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
>> The PC:
>>
>> Emachine T2542
>>
>> 2.6 mhz
>>
>> 512 mb
>>
>> OS = WinXP Home
>>
>>
>>
>> The problem:
>>
>> The PC kept running slower and slower. Spy-bot and AVG showed negative.
>> I did a defrag. No help. I tried to shut down but the PC hung up and
>> wouldn't shutdown so I turned it off with the power switch.
>>
>> When I rebooted the problem started. First the PC gave a message that
>> the PC had been shut down improperly and it stopped at a screen that gave
>> me boot up options. I choose normal. When the boot process gets to the
>> colored splash screen with the progress bar it shows for about 5 seconds
>> and then reboots to the BIOS screen and on back to the option screen.
>>
>> I choose safe mode. It starts to load drivers. After showing that it has
>> loaded mup.sys it waits about 7 seconds and then reboots to the option
>> page.
>>
>> I choose safe to command prompt. Same thing.
>>
>> I tried a DOS boot disk and I booted to an A:. Of course, I couldn't
>> read the drives but I could run apps from the disk.
>>
>> I tried a CD-ROM that loads a small Windows type OS and it seemed to
>> work OK.
>>
>> Can anyone give me any help or point me in the right direction?
>>
>> Thanks.
>>
>>
>>
>> Shagnasty
>>
>>
>
>


Reboot loop w/XP Home