XP Network why doesn't it ......



Peter F
07-09-2005, 11:26 PM
Hi All,
I have installed windows xp pro on my machine. It installed properly save
for 2 problems, 1. Network Controller 2. Ethernet Controller will not install
the drivers. The task bar on the bottom right hand corner keeps telling me
that a network cable is unplugged but there is a network cable in and its
lights flash.

I have an onboard network card and a network card in one of the slots, i can
plug the cable into either and there is network lights on both cards.

Have checked in Device manager and inext to the Network controller &
ethernet controller devices there is a question mark which indicates that
there is a problem.

Could anyone tell me where to get the drivers for these devices, i would
have thought that xp would have installed these for me.

--
Peter

Danny Sanders
07-09-2005, 11:26 PM
You will have to determine the manufacturer of these devices (open the
tower) and go to the website of the manufacturer and download the drivers
for your cards that work with your OS.

hth
DDS W 2k MVP MCSE

"Peter F" <PeterF@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:6D36B91B-D614-4C86-9C83-E2EBA505ACCA@microsoft.com...
> Hi All,
> I have installed windows xp pro on my machine. It installed properly save
> for 2 problems, 1. Network Controller 2. Ethernet Controller will not
> install
> the drivers. The task bar on the bottom right hand corner keeps telling me
> that a network cable is unplugged but there is a network cable in and its
> lights flash.
>
> I have an onboard network card and a network card in one of the slots, i
> can
> plug the cable into either and there is network lights on both cards.
>
> Have checked in Device manager and inext to the Network controller &
> ethernet controller devices there is a question mark which indicates that
> there is a problem.
>
> Could anyone tell me where to get the drivers for these devices, i would
> have thought that xp would have installed these for me.
>
> --
> Peter

brianb
07-09-2005, 11:26 PM
For the onboard LAN adapter, go to the website of your motherboard's
manufacturer. As for the PCI card, go to the website of the company that
manufactured it...
possibly http://kbserver.netgear.com/know_main.asp or
http://www.linksys.com/download/ or http://support.dlink.com/ or
http://web.belkin.com/support/
Those are all popular brands and their webpages. If you can't find any info
on it, let me know, I can probably get you a link to some drivers.

"Peter F" wrote:

> Hi All,
> I have installed windows xp pro on my machine. It installed properly save
> for 2 problems, 1. Network Controller 2. Ethernet Controller will not install
> the drivers. The task bar on the bottom right hand corner keeps telling me
> that a network cable is unplugged but there is a network cable in and its
> lights flash.
>
> I have an onboard network card and a network card in one of the slots, i can
> plug the cable into either and there is network lights on both cards.
>
> Have checked in Device manager and inext to the Network controller &
> ethernet controller devices there is a question mark which indicates that
> there is a problem.
>
> Could anyone tell me where to get the drivers for these devices, i would
> have thought that xp would have installed these for me.
>
> --
> Peter

Peter F
07-09-2005, 11:26 PM
Thax Brainb,

This is much appreciated.

--
Peter


"brianb" wrote:

> For the onboard LAN adapter, go to the website of your motherboard's
> manufacturer. As for the PCI card, go to the website of the company that
> manufactured it...
> possibly http://kbserver.netgear.com/know_main.asp or
> http://www.linksys.com/download/ or http://support.dlink.com/ or
> http://web.belkin.com/support/
> Those are all popular brands and their webpages. If you can't find any info
> on it, let me know, I can probably get you a link to some drivers.
>
> "Peter F" wrote:
>
> > Hi All,
> > I have installed windows xp pro on my machine. It installed properly save
> > for 2 problems, 1. Network Controller 2. Ethernet Controller will not install
> > the drivers. The task bar on the bottom right hand corner keeps telling me
> > that a network cable is unplugged but there is a network cable in and its
> > lights flash.
> >
> > I have an onboard network card and a network card in one of the slots, i can
> > plug the cable into either and there is network lights on both cards.
> >
> > Have checked in Device manager and inext to the Network controller &
> > ethernet controller devices there is a question mark which indicates that
> > there is a problem.
> >
> > Could anyone tell me where to get the drivers for these devices, i would
> > have thought that xp would have installed these for me.
> >
> > --
> > Peter


XP Network why doesn't it ......