Drive mappings problem after SP2 installation



paul
07-10-2005, 12:23 AM
I recently installed XP Service Pack 2 and am having a problem with other
computers(in the same domain) mapping to this computer. Previously, the
mappings worked fine.
Now, when i try and map i get a 'The network path could not be found' error.
On a computer that already had the drive mapped i get a 'The local device
name is already in use' error.
I can see the computer in the My Network Places-->Entire Network-->Microsoft
Windows Network...' but when trying to access it get the 'The network path
could not be found' error.

Any help is appreciated.

thanks
paul

Yves Leclerc
07-10-2005, 12:23 AM
Check in the new SP2 firewall. It may be turned ON and set to not allow
File/Printer sharing.


"paul" <paul@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:8C445C9E-B908-47DD-856C-31DECFA9ED3D@microsoft.com...
>I recently installed XP Service Pack 2 and am having a problem with other
> computers(in the same domain) mapping to this computer. Previously, the
> mappings worked fine.
> Now, when i try and map i get a 'The network path could not be found'
> error.
> On a computer that already had the drive mapped i get a 'The local device
> name is already in use' error.
> I can see the computer in the My Network Places-->Entire
> Network-->Microsoft
> Windows Network...' but when trying to access it get the 'The network path
> could not be found' error.
>
> Any help is appreciated.
>
> thanks
> paul

paul
07-10-2005, 12:23 AM
Yves,
It is checked off. Unfortunately, it's grayed out(its Group policy is set to
Yes).
When drilling into it's detail, under 'Change Scope', the Custom List radio
button is selected but that can't be changed because it is also grayed out.

Anyway to ungray them?

thanks


"Yves Leclerc" wrote:

> Check in the new SP2 firewall. It may be turned ON and set to not allow
> File/Printer sharing.
>
>
> "paul" <paul@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:8C445C9E-B908-47DD-856C-31DECFA9ED3D@microsoft.com...
> >I recently installed XP Service Pack 2 and am having a problem with other
> > computers(in the same domain) mapping to this computer. Previously, the
> > mappings worked fine.
> > Now, when i try and map i get a 'The network path could not be found'
> > error.
> > On a computer that already had the drive mapped i get a 'The local device
> > name is already in use' error.
> > I can see the computer in the My Network Places-->Entire
> > Network-->Microsoft
> > Windows Network...' but when trying to access it get the 'The network path
> > could not be found' error.
> >
> > Any help is appreciated.
> >
> > thanks
> > paul
>
>
>

Malke
07-10-2005, 12:25 AM
paul wrote:

> Yves,
> It is checked off. Unfortunately, it's grayed out(its Group policy is
> set to Yes).
> When drilling into it's detail, under 'Change Scope', the Custom List
> radio button is selected but that can't be changed because it is also
> grayed out.
>
> Anyway to ungray them?
>
> thanks
>
>
> "Yves Leclerc" wrote:
>
>> Check in the new SP2 firewall. It may be turned ON and set to not
>> allow File/Printer sharing.
>>

Here are some items that might help:

FIREWALL DEAD, or other network issues:
http://support.microsoft.com/kb/892350

MS antispyware tool disables Windows Firewall (or to reset firewall):
Start>Run cmd [enter]
netsh winsock reset catalog [enter]
Follow prompts and reboot.

netsh.exe firewall show config
For a more detailed listing:
netsh.exe firewall show config verbose = ENABLE

"Due to an unidentified problem, Windows cannot display Windows Firewall
settings" error, try:
Start>Run regsvr32 hnetcfg.dll [enter]

Malke
--
Elephant Boy Computers
www.elephantboycomputers.com
"Don't Panic!"
MS-MVP Windows - Shell/User


Drive mappings problem after SP2 installation