CF Boot Hangs After FBA



Rob
07-09-2005, 10:25 PM
Hello,

I'm trying to boot a windows xp embedded image from an usb compact flash
card. I think I'm following all correct steps, but it seems something is
wrong:

I'm using an EPIA MS board with an CF-USB bridge embedded. I can boot DOS
from the CF withouy any problem.

I'm using a removable CF with one partition. I've fdisk it, format /mbr and
bootprep.

I've ran TAP.EXE from WinPe and get a correct hardware list. Target
Designer adds all needed USB components. I set usbehci, usbohci, usbhub and
usbstor to be loaded at phase 0 and LoadGroup to "Boot Bus Extender" in all
of them. I'll generate the xpe image without errors.
In addition I manually set this settings at inf files under window/inf
directory: usb.inf, usbport.inf and usbstor.inf.

I copy final image to CF and boots. System boots correctly and FBA start
working reporting no error. When it finished, system restarts and after
ntloader ends I get the famous 7B error. (If I don't make modifications to
USB components at TD, FBA never runs, because 7B error arrives first).

Any idea?

Thank you very much

Regards

Rob

Franz Leu
07-09-2005, 10:25 PM
Rob,

Try to disable "USB Legacy Support" in BIOS, if it's enabled.

Best regards
Franz


"Rob" <Rob@discussions.microsoft.com> schrieb im Newsbeitrag
news:C5EE4ACA-8E74-4DCA-BD1F-0DDC48DE79A7@microsoft.com...
>
> Hello,
>
> I'm trying to boot a windows xp embedded image from an usb compact flash
> card. I think I'm following all correct steps, but it seems something is
> wrong:
>
> I'm using an EPIA MS board with an CF-USB bridge embedded. I can boot DOS
> from the CF withouy any problem.
>
> I'm using a removable CF with one partition. I've fdisk it, format /mbr
> and
> bootprep.
>
> I've ran TAP.EXE from WinPe and get a correct hardware list. Target
> Designer adds all needed USB components. I set usbehci, usbohci, usbhub
> and
> usbstor to be loaded at phase 0 and LoadGroup to "Boot Bus Extender" in
> all
> of them. I'll generate the xpe image without errors.
> In addition I manually set this settings at inf files under window/inf
> directory: usb.inf, usbport.inf and usbstor.inf.
>
> I copy final image to CF and boots. System boots correctly and FBA start
> working reporting no error. When it finished, system restarts and after
> ntloader ends I get the famous 7B error. (If I don't make modifications to
> USB components at TD, FBA never runs, because 7B error arrives first).
>
> Any idea?
>
> Thank you very much
>
> Regards
>
> Rob
>
>
>
>
>

Rob
07-09-2005, 10:25 PM
Franz,

This option isn't availabe at BIOS.

Thank you anyway

"Franz Leu" wrote:

> Rob,
>
> Try to disable "USB Legacy Support" in BIOS, if it's enabled.
>
> Best regards
> Franz
>
>
> "Rob" <Rob@discussions.microsoft.com> schrieb im Newsbeitrag
> news:C5EE4ACA-8E74-4DCA-BD1F-0DDC48DE79A7@microsoft.com...
> >
> > Hello,
> >
> > I'm trying to boot a windows xp embedded image from an usb compact flash
> > card. I think I'm following all correct steps, but it seems something is
> > wrong:
> >
> > I'm using an EPIA MS board with an CF-USB bridge embedded. I can boot DOS
> > from the CF withouy any problem.
> >
> > I'm using a removable CF with one partition. I've fdisk it, format /mbr
> > and
> > bootprep.
> >
> > I've ran TAP.EXE from WinPe and get a correct hardware list. Target
> > Designer adds all needed USB components. I set usbehci, usbohci, usbhub
> > and
> > usbstor to be loaded at phase 0 and LoadGroup to "Boot Bus Extender" in
> > all
> > of them. I'll generate the xpe image without errors.
> > In addition I manually set this settings at inf files under window/inf
> > directory: usb.inf, usbport.inf and usbstor.inf.
> >
> > I copy final image to CF and boots. System boots correctly and FBA start
> > working reporting no error. When it finished, system restarts and after
> > ntloader ends I get the famous 7B error. (If I don't make modifications to
> > USB components at TD, FBA never runs, because 7B error arrives first).
> >
> > Any idea?
> >
> > Thank you very much
> >
> > Regards
> >
> > Rob
> >
> >
> >
> >
> >
>
>


CF Boot Hangs After FBA