Re: IRDA support



Tony Guan
07-09-2005, 10:25 PM
Dear John,

Did you resolved your problem?
I met the same one with you. And I am using the same irda hardware!
Please help me out if you succeed.

My symptom is that when I uninstall the "ALi Fast Infrared Controller" from
the Device manager, and reboot, it will show the icon and connect to host pc
smoothly.
But when rebooted, everything roll back to the failure condition.

Great thanks!

--
BRGs
Tony Guan


"KM" <konstmor@nospam_yahoo.com>
??????:%23HUGLhMNFHA.3784@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
Yong,

I don't think you have to replace the "ALi Fast Infrared Controller"
component by the one I mentioned if you got that component listed by TAP.
You know better what Infrared Controller you've got on your hardware.

All you need there is the "irnsc.inf". So make sure the "Infrared Support"
component included, which is probably the case since it is a dependency of
both components mentioned.

If it still does not work you have one of possible issues:
- Hardware does not work. Then install XP Pro and make sure it works
there.
- Problems with driver. Check out \windows\SetupApi.log for more info if
this is the case. Also, Device Management or devcon may be helpful to you
here.
- Problem with shell support of the Irda. What shell do you use? After
all try that with XPProEmulation image (www.xpefiles.com).

The "Device: Infrared" is just to bring the Infrared Devices class
installer.

--
Regards,
KM, BSquare Corp.

"John Chen" <john@nospan.com> wrote in message
news:%23qWZnNLNFHA.1948@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
Hi,
I have "ALi Fast Infrared Controller" instead of "IrDA Fast Infrared Port"
in my build,
And also I do not have "Device: Infrred" in by build, but after I added this
in, I do not see any differences.
Will those two items make differences to make the IrDA work?

I will go ahead and have a try.

Thanks,
Yong


"KM" <konstmor@nospam_yahoo.com> wrote in message
news:uVR7mqKNFHA.1104@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
> John,
>
> You may probably want to check if the following components are in your
> image:
> "IrDA Fast Infrared Port"
> "Netirda Inf"
> "Class Installer - Infrared Devices"
> "Device: Infrared"
> "Infrared Support"
>
> --
> Regards,
> KM, BSquare Corp.
>
>
>> Hi All,
>> I have trouble to enable IRDA on my XPe device. I believe I have missed
>> some
>> components.
>> The issue is: When my XPe device's IRDA LED is near to my XP based
>> notebook
>> computer, my notebook computer can sense the IRDA activity, and the IR
>> icon
>> will be appeared on tray bar, but my XPe device has nothing show up in
>> the
>> same time.
>> I have tested with both embedded IRDA port and an external USB IRDA
>> device,
>> both of them failed. (I can see wireless link in my control panel
>> allowing
>> me config the IRDA settings)
>>
>> Need help to point out what is missing in my build.
>>
>> Regards,
>> Yong
>>
>>
>
>

Tony Guan
07-09-2005, 10:25 PM
OK, I found the root cause here.
This problem occurs because of a race condition that occurs at startup
between the Irmon service and the Winlogon service. This problem is
known to occur with certain portable computers.

We have experimented it out, and microsoft has admited it, please view
the following link for details:
http://support.microsoft.com/?kbid=885855



--
BRGs
Tony Guan

First International Computer ShangHai Software Lab.
Add: Garden Business Center,889 JuLu Rd,ShangHai,P.R.C.
Tel: +86-21-62495726 Ext: 223
Fax: +86-21-62495712
"Tony Guan" <tony@fic-sh.com.cn> 写入消息新闻:%23r%23bLmDYFHA.712@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
> Dear John,
>
> Did you resolved your problem?
> I met the same one with you. And I am using the same irda hardware!
> Please help me out if you succeed.
>
> My symptom is that when I uninstall the "ALi Fast Infrared Controller"
> from the Device manager, and reboot, it will show the icon and connect to
> host pc smoothly.
> But when rebooted, everything roll back to the failure condition.
>
> Great thanks!
>
> --
> BRGs
> Tony Guan
>
>
> "KM" <konstmor@nospam_yahoo.com>
> ??????:%23HUGLhMNFHA.3784@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
> Yong,
>
> I don't think you have to replace the "ALi Fast Infrared Controller"
> component by the one I mentioned if you got that component listed by TAP.
> You know better what Infrared Controller you've got on your hardware.
>
> All you need there is the "irnsc.inf". So make sure the "Infrared Support"
> component included, which is probably the case since it is a dependency of
> both components mentioned.
>
> If it still does not work you have one of possible issues:
> - Hardware does not work. Then install XP Pro and make sure it works
> there.
> - Problems with driver. Check out \windows\SetupApi.log for more info
> if this is the case. Also, Device Management or devcon may be helpful to
> you here.
> - Problem with shell support of the Irda. What shell do you use? After
> all try that with XPProEmulation image (www.xpefiles.com).
>
> The "Device: Infrared" is just to bring the Infrared Devices class
> installer.
>
> --
> Regards,
> KM, BSquare Corp.
>
> "John Chen" <john@nospan.com> wrote in message
> news:%23qWZnNLNFHA.1948@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
> Hi,
> I have "ALi Fast Infrared Controller" instead of "IrDA Fast Infrared Port"
> in my build,
> And also I do not have "Device: Infrred" in by build, but after I added
> this in, I do not see any differences.
> Will those two items make differences to make the IrDA work?
>
> I will go ahead and have a try.
>
> Thanks,
> Yong
>
>
> "KM" <konstmor@nospam_yahoo.com> wrote in message
> news:uVR7mqKNFHA.1104@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
>> John,
>>
>> You may probably want to check if the following components are in your
>> image:
>> "IrDA Fast Infrared Port"
>> "Netirda Inf"
>> "Class Installer - Infrared Devices"
>> "Device: Infrared"
>> "Infrared Support"
>>
>> --
>> Regards,
>> KM, BSquare Corp.
>>
>>
>>> Hi All,
>>> I have trouble to enable IRDA on my XPe device. I believe I have missed
>>> some
>>> components.
>>> The issue is: When my XPe device's IRDA LED is near to my XP based
>>> notebook
>>> computer, my notebook computer can sense the IRDA activity, and the IR
>>> icon
>>> will be appeared on tray bar, but my XPe device has nothing show up in
>>> the
>>> same time.
>>> I have tested with both embedded IRDA port and an external USB IRDA
>>> device,
>>> both of them failed. (I can see wireless link in my control panel
>>> allowing
>>> me config the IRDA settings)
>>>
>>> Need help to point out what is missing in my build.
>>>
>>> Regards,
>>> Yong
>>>
>>>
>>
>>
>

John Chen
07-09-2005, 10:25 PM
I have not solved this issue yet, got interrutpted by some high priority
stuff.
Thanks for your valuable input, will try it here.

Regards,
John

"Tony Guan" <tony@fic-sh.com.cn> wrote in message
news:OhJS$3PYFHA.3712@TK2MSFTNGP09.phx.gbl...
> OK, I found the root cause here.
> This problem occurs because of a race condition that occurs at startup
> between the Irmon service and the Winlogon service. This problem is
> known to occur with certain portable computers.
>
> We have experimented it out, and microsoft has admited it, please view
> the following link for details:
> http://support.microsoft.com/?kbid=885855
>
>
>
> --
> BRGs
> Tony Guan
>
> First International Computer ShangHai Software Lab.
> Add: Garden Business Center,889 JuLu Rd,ShangHai,P.R.C.
> Tel: +86-21-62495726 Ext: 223
> Fax: +86-21-62495712
> "Tony Guan" <tony@fic-sh.com.cn>
> 写入消息新闻:%23r%23bLmDYFHA.712@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
>> Dear John,
>>
>> Did you resolved your problem?
>> I met the same one with you. And I am using the same irda hardware!
>> Please help me out if you succeed.
>>
>> My symptom is that when I uninstall the "ALi Fast Infrared Controller"
>> from the Device manager, and reboot, it will show the icon and connect to
>> host pc smoothly.
>> But when rebooted, everything roll back to the failure condition.
>>
>> Great thanks!
>>
>> --
>> BRGs
>> Tony Guan
>>
>>
>> "KM" <konstmor@nospam_yahoo.com>
>> ??????:%23HUGLhMNFHA.3784@TK2MSFTNGP12.phx.gbl...
>> Yong,
>>
>> I don't think you have to replace the "ALi Fast Infrared Controller"
>> component by the one I mentioned if you got that component listed by TAP.
>> You know better what Infrared Controller you've got on your hardware.
>>
>> All you need there is the "irnsc.inf". So make sure the "Infrared
>> Support" component included, which is probably the case since it is a
>> dependency of both components mentioned.
>>
>> If it still does not work you have one of possible issues:
>> - Hardware does not work. Then install XP Pro and make sure it works
>> there.
>> - Problems with driver. Check out \windows\SetupApi.log for more info
>> if this is the case. Also, Device Management or devcon may be helpful to
>> you here.
>> - Problem with shell support of the Irda. What shell do you use? After
>> all try that with XPProEmulation image (www.xpefiles.com).
>>
>> The "Device: Infrared" is just to bring the Infrared Devices class
>> installer.
>>
>> --
>> Regards,
>> KM, BSquare Corp.
>>
>> "John Chen" <john@nospan.com> wrote in message
>> news:%23qWZnNLNFHA.1948@TK2MSFTNGP14.phx.gbl...
>> Hi,
>> I have "ALi Fast Infrared Controller" instead of "IrDA Fast Infrared
>> Port" in my build,
>> And also I do not have "Device: Infrred" in by build, but after I added
>> this in, I do not see any differences.
>> Will those two items make differences to make the IrDA work?
>>
>> I will go ahead and have a try.
>>
>> Thanks,
>> Yong
>>
>>
>> "KM" <konstmor@nospam_yahoo.com> wrote in message
>> news:uVR7mqKNFHA.1104@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
>>> John,
>>>
>>> You may probably want to check if the following components are in your
>>> image:
>>> "IrDA Fast Infrared Port"
>>> "Netirda Inf"
>>> "Class Installer - Infrared Devices"
>>> "Device: Infrared"
>>> "Infrared Support"
>>>
>>> --
>>> Regards,
>>> KM, BSquare Corp.
>>>
>>>
>>>> Hi All,
>>>> I have trouble to enable IRDA on my XPe device. I believe I have missed
>>>> some
>>>> components.
>>>> The issue is: When my XPe device's IRDA LED is near to my XP based
>>>> notebook
>>>> computer, my notebook computer can sense the IRDA activity, and the IR
>>>> icon
>>>> will be appeared on tray bar, but my XPe device has nothing show up in
>>>> the
>>>> same time.
>>>> I have tested with both embedded IRDA port and an external USB IRDA
>>>> device,
>>>> both of them failed. (I can see wireless link in my control panel
>>>> allowing
>>>> me config the IRDA settings)
>>>>
>>>> Need help to point out what is missing in my build.
>>>>
>>>> Regards,
>>>> Yong
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>
>


Re: IRDA support