Re: Windows XP PRoffesional Problems with USB 2.0 recognition



Rick \Nutcase\ Rogers
07-10-2005, 12:21 AM
Hi,

This is the rear ports or the add-ons?
What is telling you that USB2 is not enabled?

--
Best of Luck,

Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
http://mvp.support.microsoft.com/
Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
Windows help - www.rickrogers.org

"Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:50A33DBC-36BC-4061-BD2F-A1E723C6B9BA@microsoft.com...
> Hi,
> it's an ASRock K7S8X.
>
>
> "Rick "Nutcase" Rogers" wrote:
>
>> Hi,
>>
>> What make of motherboard?
>>
>> --
>> Best of Luck,
>>
>> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
>> http://mvp.support.microsoft.com/
>> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
>> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
>> Windows help - www.rickrogers.org
>>
>> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:BB1A5AA0-C8E4-4CE4-A3EA-34E990E346E9@microsoft.com...
>> > Hallo,
>> > i have problems with WIndows XP and the USB 2.0 recognition.
>> > I have installed the SP1 and SP2 but the USB Ports are only recognized
>> > as
>> > USB 1.1
>> >
>> > Does any of you know, what the problem could depand on?
>> > I checked BIOS Settings as well.
>> > USB 2.0 Support of my Motherboard is enabled.
>> >
>> > Thanks for any help.
>> >
>> > Greetz Dom
>>
>>
>>

Dominat0r
07-10-2005, 12:21 AM
Hi,
these are the rear ports at the back of my tower.
4 ports excactly.

I know it because of the usermanual which tells me, that the ports have to
be 2.0
and i can see it from my external harddisk. its an 2.0 300 gb harddisk drive
but when i connect it to my pc, a messagedialog appears which tells me that a
highspeed drive has been added to my pc at an non highspeed usb hub.

thanks for answering anyways

cya
"Rick "Nutcase" Rogers" wrote:

> Hi,
>
> This is the rear ports or the add-ons?
> What is telling you that USB2 is not enabled?
>
> --
> Best of Luck,
>
> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
> http://mvp.support.microsoft.com/
> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
> Windows help - www.rickrogers.org
>
> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:50A33DBC-36BC-4061-BD2F-A1E723C6B9BA@microsoft.com...
> > Hi,
> > it's an ASRock K7S8X.
> >
> >
> > "Rick "Nutcase" Rogers" wrote:
> >
> >> Hi,
> >>
> >> What make of motherboard?
> >>
> >> --
> >> Best of Luck,
> >>
> >> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
> >> http://mvp.support.microsoft.com/
> >> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
> >> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
> >> Windows help - www.rickrogers.org
> >>
> >> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
> >> news:BB1A5AA0-C8E4-4CE4-A3EA-34E990E346E9@microsoft.com...
> >> > Hallo,
> >> > i have problems with WIndows XP and the USB 2.0 recognition.
> >> > I have installed the SP1 and SP2 but the USB Ports are only recognized
> >> > as
> >> > USB 1.1
> >> >
> >> > Does any of you know, what the problem could depand on?
> >> > I checked BIOS Settings as well.
> >> > USB 2.0 Support of my Motherboard is enabled.
> >> >
> >> > Thanks for any help.
> >> >
> >> > Greetz Dom
> >>
> >>
> >>
>
>
>

Rick \Nutcase\ Rogers
07-10-2005, 12:21 AM
Hi,

Yes, that's odd. Use the article posted by Rock to uninstall and reinstall
the USB drivers. Those ports should be picked up as USB2 by WinXP and the
right driver set should be installed automatically.

--
Best of Luck,

Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
http://mvp.support.microsoft.com/
Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
Windows help - www.rickrogers.org

"Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:8A800609-97AF-4DE8-B722-914B91F97604@microsoft.com...
> Hi,
> these are the rear ports at the back of my tower.
> 4 ports excactly.
>
> I know it because of the usermanual which tells me, that the ports have to
> be 2.0
> and i can see it from my external harddisk. its an 2.0 300 gb harddisk
> drive
> but when i connect it to my pc, a messagedialog appears which tells me
> that a
> highspeed drive has been added to my pc at an non highspeed usb hub.
>
> thanks for answering anyways
>
> cya
> "Rick "Nutcase" Rogers" wrote:
>
>> Hi,
>>
>> This is the rear ports or the add-ons?
>> What is telling you that USB2 is not enabled?
>>
>> --
>> Best of Luck,
>>
>> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
>> http://mvp.support.microsoft.com/
>> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
>> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
>> Windows help - www.rickrogers.org
>>
>> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:50A33DBC-36BC-4061-BD2F-A1E723C6B9BA@microsoft.com...
>> > Hi,
>> > it's an ASRock K7S8X.
>> >
>> >
>> > "Rick "Nutcase" Rogers" wrote:
>> >
>> >> Hi,
>> >>
>> >> What make of motherboard?
>> >>
>> >> --
>> >> Best of Luck,
>> >>
>> >> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
>> >> http://mvp.support.microsoft.com/
>> >> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
>> >> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
>> >> Windows help - www.rickrogers.org
>> >>
>> >> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> >> news:BB1A5AA0-C8E4-4CE4-A3EA-34E990E346E9@microsoft.com...
>> >> > Hallo,
>> >> > i have problems with WIndows XP and the USB 2.0 recognition.
>> >> > I have installed the SP1 and SP2 but the USB Ports are only
>> >> > recognized
>> >> > as
>> >> > USB 1.1
>> >> >
>> >> > Does any of you know, what the problem could depand on?
>> >> > I checked BIOS Settings as well.
>> >> > USB 2.0 Support of my Motherboard is enabled.
>> >> >
>> >> > Thanks for any help.
>> >> >
>> >> > Greetz Dom
>> >>
>> >>
>> >>
>>
>>
>>

Dominat0r
07-10-2005, 12:21 AM
Ok,
i will have a try.
i tell you tomorrow if it worked.
I really hope so.

Thank a lot to all of you for your help so far.


"Rick "Nutcase" Rogers" wrote:

> Hi,
>
> Yes, that's odd. Use the article posted by Rock to uninstall and reinstall
> the USB drivers. Those ports should be picked up as USB2 by WinXP and the
> right driver set should be installed automatically.
>
> --
> Best of Luck,
>
> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
> http://mvp.support.microsoft.com/
> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
> Windows help - www.rickrogers.org
>
> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:8A800609-97AF-4DE8-B722-914B91F97604@microsoft.com...
> > Hi,
> > these are the rear ports at the back of my tower.
> > 4 ports excactly.
> >
> > I know it because of the usermanual which tells me, that the ports have to
> > be 2.0
> > and i can see it from my external harddisk. its an 2.0 300 gb harddisk
> > drive
> > but when i connect it to my pc, a messagedialog appears which tells me
> > that a
> > highspeed drive has been added to my pc at an non highspeed usb hub.
> >
> > thanks for answering anyways
> >
> > cya
> > "Rick "Nutcase" Rogers" wrote:
> >
> >> Hi,
> >>
> >> This is the rear ports or the add-ons?
> >> What is telling you that USB2 is not enabled?
> >>
> >> --
> >> Best of Luck,
> >>
> >> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
> >> http://mvp.support.microsoft.com/
> >> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
> >> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
> >> Windows help - www.rickrogers.org
> >>
> >> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
> >> news:50A33DBC-36BC-4061-BD2F-A1E723C6B9BA@microsoft.com...
> >> > Hi,
> >> > it's an ASRock K7S8X.
> >> >
> >> >
> >> > "Rick "Nutcase" Rogers" wrote:
> >> >
> >> >> Hi,
> >> >>
> >> >> What make of motherboard?
> >> >>
> >> >> --
> >> >> Best of Luck,
> >> >>
> >> >> Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
> >> >> http://mvp.support.microsoft.com/
> >> >> Associate Expert - WindowsXP Expert Zone
> >> >> www.microsoft.com/windowsxp/expertzone
> >> >> Windows help - www.rickrogers.org
> >> >>
> >> >> "Dominat0r" <Dominat0r@discussions.microsoft.com> wrote in message
> >> >> news:BB1A5AA0-C8E4-4CE4-A3EA-34E990E346E9@microsoft.com...
> >> >> > Hallo,
> >> >> > i have problems with WIndows XP and the USB 2.0 recognition.
> >> >> > I have installed the SP1 and SP2 but the USB Ports are only
> >> >> > recognized
> >> >> > as
> >> >> > USB 1.1
> >> >> >
> >> >> > Does any of you know, what the problem could depand on?
> >> >> > I checked BIOS Settings as well.
> >> >> > USB 2.0 Support of my Motherboard is enabled.
> >> >> >
> >> >> > Thanks for any help.
> >> >> >
> >> >> > Greetz Dom
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >>
> >>
> >>
>
>
>


Re: Windows XP PRoffesional Problems with USB 2.0 recognition