Color quality is lowest setting (4 bits)



LX
07-09-2005, 09:24 PM
I can not change the Color quality (only 4 bits) and resolution (800x600
pixels) in xpe image. Graphics controller is Intel(r) 82810E graphics
controller and same driver works fine in Xp pro.

KM
07-09-2005, 09:24 PM
LX,

Can you verify that the right video driver got installed and running fine on your runtime?
(use either devcon, Device Manager or directly check out SetupApi.log)

--
Regards,
KM, BSquare Corp.


> I can not change the Color quality (only 4 bits) and resolution (800x600
> pixels) in xpe image. Graphics controller is Intel(r) 82810E graphics
> controller and same driver works fine in Xp pro.

LX
07-09-2005, 09:24 PM
KM,
Thanks for your fast reply. The driver sames fine in my runtime image, it
says: "The device is working properly".
Here is the message from the SetupApi.log

#I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7124" in C:\WINDOWS\inf\machine.inf; Device:
"Intel(R) 82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Driver: "Intel(R)
82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg:
"Intel"; Section name: "NO_DRV".
#I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7125" in C:\WINDOWS\inf\i81xnt5.inf; Device:
"Intel(r) 82810E Graphics Controller"; Driver: "Intel(r) 82810E Graphics
Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg: "Intel Corporation"; Section name:
"i81x".

Do I need the driver for DC-133?

LX







"KM" wrote:

> LX,
>
> Can you verify that the right video driver got installed and running fine on your runtime?
> (use either devcon, Device Manager or directly check out SetupApi.log)
>
> --
> Regards,
> KM, BSquare Corp.
>
>
> > I can not change the Color quality (only 4 bits) and resolution (800x600
> > pixels) in xpe image. Graphics controller is Intel(r) 82810E graphics
> > controller and same driver works fine in Xp pro.
>
>
>

KM
07-09-2005, 09:24 PM
LX,

If you look at the component "Intel(r) 82810e DC-133 System and Graphics Controller", you will see there are not binaries there. It
is just the same machine.inf.

You may want to explore what driver you really need on the device under XP Pro.

Also, you can try to call ChangeDisplaySettingsEx API directly to see if you are able to change the resolution (not through GUI).

--
Regards,
KM, BSquare Corp.


> KM,
> Thanks for your fast reply. The driver sames fine in my runtime image, it
> says: "The device is working properly".
> Here is the message from the SetupApi.log
>
> #I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7124" in C:\WINDOWS\inf\machine.inf; Device:
> "Intel(R) 82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Driver: "Intel(R)
> 82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg:
> "Intel"; Section name: "NO_DRV".
> #I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7125" in C:\WINDOWS\inf\i81xnt5.inf; Device:
> "Intel(r) 82810E Graphics Controller"; Driver: "Intel(r) 82810E Graphics
> Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg: "Intel Corporation"; Section name:
> "i81x".
>
> Do I need the driver for DC-133?
>
> LX
>
>
>
>
>
>
>
> "KM" wrote:
>
> > LX,
> >
> > Can you verify that the right video driver got installed and running fine on your runtime?
> > (use either devcon, Device Manager or directly check out SetupApi.log)
> >
> > --
> > Regards,
> > KM, BSquare Corp.
> >
> >
> > > I can not change the Color quality (only 4 bits) and resolution (800x600
> > > pixels) in xpe image. Graphics controller is Intel(r) 82810E graphics
> > > controller and same driver works fine in Xp pro.
> >
> >
> >

LX
07-09-2005, 09:24 PM
KM,

Actually, I DID NOT add DC-133 graphics controller to my image, but the log
still shows no binaries for it. Why??

LX

"KM" wrote:

> LX,
>
> If you look at the component "Intel(r) 82810e DC-133 System and Graphics Controller", you will see there are not binaries there. It
> is just the same machine.inf.
>
> You may want to explore what driver you really need on the device under XP Pro.
>
> Also, you can try to call ChangeDisplaySettingsEx API directly to see if you are able to change the resolution (not through GUI).
>
> --
> Regards,
> KM, BSquare Corp.
>
>
> > KM,
> > Thanks for your fast reply. The driver sames fine in my runtime image, it
> > says: "The device is working properly".
> > Here is the message from the SetupApi.log
> >
> > #I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7124" in C:\WINDOWS\inf\machine.inf; Device:
> > "Intel(R) 82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Driver: "Intel(R)
> > 82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg:
> > "Intel"; Section name: "NO_DRV".
> > #I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7125" in C:\WINDOWS\inf\i81xnt5.inf; Device:
> > "Intel(r) 82810E Graphics Controller"; Driver: "Intel(r) 82810E Graphics
> > Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg: "Intel Corporation"; Section name:
> > "i81x".
> >
> > Do I need the driver for DC-133?
> >
> > LX
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > "KM" wrote:
> >
> > > LX,
> > >
> > > Can you verify that the right video driver got installed and running fine on your runtime?
> > > (use either devcon, Device Manager or directly check out SetupApi.log)
> > >
> > > --
> > > Regards,
> > > KM, BSquare Corp.
> > >
> > >
> > > > I can not change the Color quality (only 4 bits) and resolution (800x600
> > > > pixels) in xpe image. Graphics controller is Intel(r) 82810E graphics
> > > > controller and same driver works fine in Xp pro.
> > >
> > >
> > >
>
>
>

KM
07-09-2005, 09:24 PM
LX,

> Actually, I DID NOT add DC-133 graphics controller to my image, but the log
> still shows no binaries for it. Why??

That is what I said. PnP sees the hardware component and searches in \windows\inf to match the hardware id. It finds machine.inf and
corresponding section.
No binaries required (but probably some reg.entries are set up) so you don't really need that component as long as the machine.inf
is in the image. Although, it is extremely hard to not include the machine.inf in any XPe image.

Btw, in case you've got AGP controller on the board make sure you included GART (agp440.sys) component in your Configuration.

--
Regards,
KM, BSquare Corp.


> "KM" wrote:
>
> > LX,
> >
> > If you look at the component "Intel(r) 82810e DC-133 System and Graphics Controller", you will see there are not binaries there.
It
> > is just the same machine.inf.
> >
> > You may want to explore what driver you really need on the device under XP Pro.
> >
> > Also, you can try to call ChangeDisplaySettingsEx API directly to see if you are able to change the resolution (not through
GUI).
> >
> > --
> > Regards,
> > KM, BSquare Corp.
> >
> >
> > > KM,
> > > Thanks for your fast reply. The driver sames fine in my runtime image, it
> > > says: "The device is working properly".
> > > Here is the message from the SetupApi.log
> > >
> > > #I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7124" in C:\WINDOWS\inf\machine.inf; Device:
> > > "Intel(R) 82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Driver: "Intel(R)
> > > 82810e DC-133 System and Graphics Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg:
> > > "Intel"; Section name: "NO_DRV".
> > > #I022 Found "PCI\VEN_8086&DEV_7125" in C:\WINDOWS\inf\i81xnt5.inf; Device:
> > > "Intel(r) 82810E Graphics Controller"; Driver: "Intel(r) 82810E Graphics
> > > Controller"; Provider: "Microsoft"; Mfg: "Intel Corporation"; Section name:
> > > "i81x".
> > >
> > > Do I need the driver for DC-133?
> > >
> > > LX
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > "KM" wrote:
> > >
> > > > LX,
> > > >
> > > > Can you verify that the right video driver got installed and running fine on your runtime?
> > > > (use either devcon, Device Manager or directly check out SetupApi.log)
> > > >
> > > > --
> > > > Regards,
> > > > KM, BSquare Corp.
> > > >
> > > >
> > > > > I can not change the Color quality (only 4 bits) and resolution (800x600
> > > > > pixels) in xpe image. Graphics controller is Intel(r) 82810E graphics
> > > > > controller and same driver works fine in Xp pro.
> > > >
> > > >
> > > >
> >
> >
> >


Color quality is lowest setting (4 bits)