Remote desktop stop working, was working before



kpoon.ca@gmail.com
07-09-2005, 11:10 PM
Hello,

Remote desktop on the XP Pro I have stopped working all of sudden.

* The Terminal Services service is started.


* No errors in the event viewer


* The two Remote Access checkboxes are checked in
the Remote Tab of the System Control Panel


* RDP-Tcp "Port Number" in the registry is set to 3389


* fDenyTSConnections in the registry is set to 0


* TSEnabled in the registry is set to 1


Any help would be appreciated?


i'm stumped for a solution.

Sooner Al [MVP]
07-09-2005, 11:10 PM
See this page for troubleshooting help...

http://theillustratednetwork.mvps.org/RemoteDesktop/RemoteDesktopSetupandTroubleshooting.html

--

Al Jarvi (MS-MVP Windows Networking)

Please post *ALL* questions and replies to the news group for the mutual benefit of all of us...
The MS-MVP Program - http://mvp.support.microsoft.com
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights...


<kpoon.ca@gmail.com> wrote in message news:1118435787.768619.320920@o13g2000cwo.googlegroups.com...
> Hello,
>
> Remote desktop on the XP Pro I have stopped working all of sudden.
>
> * The Terminal Services service is started.
>
>
> * No errors in the event viewer
>
>
> * The two Remote Access checkboxes are checked in
> the Remote Tab of the System Control Panel
>
>
> * RDP-Tcp "Port Number" in the registry is set to 3389
>
>
> * fDenyTSConnections in the registry is set to 0
>
>
> * TSEnabled in the registry is set to 1
>
>
> Any help would be appreciated?
>
>
> i'm stumped for a solution.
>

kpoon.ca@gmail.com
07-09-2005, 11:10 PM
Thanks for your reply, however, I've already checked everything and it
looks normal. I don't know what else to do.

kpoon.ca@gmail.com
07-09-2005, 11:10 PM
I've also check local policy, all looks fine. Any other suggestion
would be appreciated.



kpoon.ca@gmail.com wrote:
> Thanks for your reply, however, I've already checked everything and it
> looks normal. I don't know what else to do.

Sooner Al [MVP]
07-09-2005, 11:10 PM
When did this happen? Meaning did you recently install any personal firewall software or an
anti-virus/trojan/worm protection software package? Some folks report NAV 2005 worm protection kills
Remote Desktop connections.

--

Al Jarvi (MS-MVP Windows Networking)

Please post *ALL* questions and replies to the news group for the mutual benefit of all of us...
The MS-MVP Program - http://mvp.support.microsoft.com
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights...


<kpoon.ca@gmail.com> wrote in message news:1118694413.445234.313880@g47g2000cwa.googlegroups.com...
> I've also check local policy, all looks fine. Any other suggestion
> would be appreciated.
>
>
>
> kpoon.ca@gmail.com wrote:
>> Thanks for your reply, however, I've already checked everything and it
>> looks normal. I don't know what else to do.
>

kpoon.ca@gmail.com
07-09-2005, 11:10 PM
It started about 3 weeks ago. It has always had Norton Corp 8 in the
system since 2 years ago. It also had Spybot and Lavasoft Adware on it
while RDP was still working. I uninstalled them just to make sure. No
other software has been installed. No firewall, windows firewall
disabled. I've reinstall SP2, double checked all windows update.

The only thing I can think of is that if memory serves me correctly, it
started to happen after I ghosted the harddrive to my new computer if
it makes any sense.

I've also compared registry (RDP related) with another working system,
dll file version, etc.

Still no luck, it disconnects right away, doesn't even get as far for
username and password, therefore no error event log.

Sooner Al [MVP]
07-09-2005, 11:10 PM
You might try...

1. Re-registering Remote Desktop using the command line that follows...Reboot the PC after doing
this...

regsvr32 remotepg.dll

2. Otherwise do a repair install of Windows XP.

http://michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm

NOTE the warnings on the page...
--

Al Jarvi (MS-MVP Windows Networking)


Please post *ALL* questions and replies to the news group for the mutual benefit of all of us...
The MS-MVP Program - http://mvp.support.microsoft.com
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights...


<kpoon.ca@gmail.com> wrote in message news:1118758281.951198.154420@o13g2000cwo.googlegroups.com...
> It started about 3 weeks ago. It has always had Norton Corp 8 in the
> system since 2 years ago. It also had Spybot and Lavasoft Adware on it
> while RDP was still working. I uninstalled them just to make sure. No
> other software has been installed. No firewall, windows firewall
> disabled. I've reinstall SP2, double checked all windows update.
>
> The only thing I can think of is that if memory serves me correctly, it
> started to happen after I ghosted the harddrive to my new computer if
> it makes any sense.
>
> I've also compared registry (RDP related) with another working system,
> dll file version, etc.
>
> Still no luck, it disconnects right away, doesn't even get as far for
> username and password, therefore no error event log.
>

Ken
07-09-2005, 11:10 PM
I've tried #1, no luck.

We've recently enabled a Windows 2003 Terminal Licensing Server, would
it have any impact on my XP computer? Just curious.

Sooner Al [MVP]
07-09-2005, 11:10 PM
Well, now your out of my area when you start talking W2003 Terminal Server and licensing issues... I
suggest you ask about that on this news group...

microsoft.public.windows.terminal_services

--

Al Jarvi (MS-MVP Windows Networking)

Please post *ALL* questions and replies to the news group for the mutual benefit of all of us...
The MS-MVP Program - http://mvp.support.microsoft.com
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights...


"Ken" <kpoon.ca@gmail.com> wrote in message
news:1118764359.266734.259920@g49g2000cwa.googlegroups.com...
> I've tried #1, no luck.
>
> We've recently enabled a Windows 2003 Terminal Licensing Server, would
> it have any impact on my XP computer? Just curious.
>

Ken
07-09-2005, 11:10 PM
Thanks Sooner Al,

I actually disabled W2003 licencing on the network, my pc still doesn't
work. Any other PC on the network doesn't have this problem. Anyhow I
think i'm going to give up. If you have any other idea, please let me
know.
I'll try a repair install to see if it helps. Thanks again.


Remote desktop stop working, was working before