Re: CDROM driver not loading



KM
07-09-2005, 10:23 PM
Dee,

Code 39 means the driver may be corrupted or missing.
http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/prjk_dec_lgsc.asp

Make sure you've got the driver built in your image. If the driver is not in
XPe database, you will have to componentize it.

To analyze why the driver did not get installed, please refer to
\Windows\SetupApi.log file.

KM

PS. By TA below you probably meant TD?

> Hello,
>
> I have attached an IDE CDROM drive. It is recognized in the BIOS. I have
> a component already installed in target analyzer. It is 'CD-ROM drive
> (force CDDA accurate)'. In the XPe image the cd-rom drive is recognized
> correctly as a 'Toshiba CD-ROM XM-5702b' but is accompanied by a yellow
> exclamation and has the error: Windows cannot load the device driver for
> this hardware. The driver may be corrupted or missing - code 39.
>
> I have tried uninstalling it and reloading a generic cd-rom driver in TA.
> This did not work. Does anyone have any ideas.
>
> Thanks
> Dee

Dee
07-09-2005, 10:23 PM
Yes, I meant TD -target designer.

"KM" wrote:

> Dee,
>
> Code 39 means the driver may be corrupted or missing.
> http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/prjk_dec_lgsc.asp
>
> Make sure you've got the driver built in your image. If the driver is not in
> XPe database, you will have to componentize it.
>
> To analyze why the driver did not get installed, please refer to
> \Windows\SetupApi.log file.
>
> KM
>
> PS. By TA below you probably meant TD?
>
> > Hello,
> >
> > I have attached an IDE CDROM drive. It is recognized in the BIOS. I have
> > a component already installed in target analyzer. It is 'CD-ROM drive
> > (force CDDA accurate)'. In the XPe image the cd-rom drive is recognized
> > correctly as a 'Toshiba CD-ROM XM-5702b' but is accompanied by a yellow
> > exclamation and has the error: Windows cannot load the device driver for
> > this hardware. The driver may be corrupted or missing - code 39.
> >
> > I have tried uninstalling it and reloading a generic cd-rom driver in TA.
> > This did not work. Does anyone have any ideas.
> >
> > Thanks
> > Dee
>
>
>

Dee
07-09-2005, 10:24 PM
Well, I got it to work and just wanted to write what I did for others. I
deleted the current cdrom component in my image. Replaced it with a generic
cdrom component (there are many). I also added 'CDFS' - but i don't think
this is relevant to the problem. Anyway it worked after that.

"Dee" wrote:

> Yes, I meant TD -target designer.
>
> "KM" wrote:
>
> > Dee,
> >
> > Code 39 means the driver may be corrupted or missing.
> > http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/prjk_dec_lgsc.asp
> >
> > Make sure you've got the driver built in your image. If the driver is not in
> > XPe database, you will have to componentize it.
> >
> > To analyze why the driver did not get installed, please refer to
> > \Windows\SetupApi.log file.
> >
> > KM
> >
> > PS. By TA below you probably meant TD?
> >
> > > Hello,
> > >
> > > I have attached an IDE CDROM drive. It is recognized in the BIOS. I have
> > > a component already installed in target analyzer. It is 'CD-ROM drive
> > > (force CDDA accurate)'. In the XPe image the cd-rom drive is recognized
> > > correctly as a 'Toshiba CD-ROM XM-5702b' but is accompanied by a yellow
> > > exclamation and has the error: Windows cannot load the device driver for
> > > this hardware. The driver may be corrupted or missing - code 39.
> > >
> > > I have tried uninstalling it and reloading a generic cd-rom driver in TA.
> > > This did not work. Does anyone have any ideas.
> > >
> > > Thanks
> > > Dee
> >
> >
> >


Re: CDROM driver not loading